HomeNieuwsStart basis cursus “In Balans”

Start basis cursus “In Balans”

In Balans

In Balans – over (niet) vallen en opstaan

Op vrijdag 29 oktober van 11.45 tot 13.45 uur start er in De Luifel, Herenweg 96 in Heemstede een nieuwe cursus “In Balans” (Valpreventie).

In Balans is een beweegprogramma gericht op het voorkomen van valincidenten bij ouderen (65+) door middel van bewustwording van risicofactoren, verbetering van balans en mobiliteit en toename van spierkracht, zelfvertrouwen en ontspanning. Bovendien verbetert uw algemene conditie. Deze In Balans-cursus is tot stand gekomen door een samenwerking tussen WIJ Heemstede op Plein1, GGD Kennemerland en Team Sportservice Heemstede.

Wie in Balans is, is zekerder van zichzelf. Die vervelende stoeptegels, dat kleine drempeltje, haast hebben, het risico om te vallen is alom aanwezig. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Valongevallen vormen de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Dit vergroot het risico op verlies van zelfredzaamheid, eigen regie en vitaal zelfstandig wonen.

De cursus wordt gegeven door Eveline Anthonissen, een gediplomeerd beweegdocente “In Balans”.  Ronald Offerman, buurtsportcoach Team Sportservice en Katinka Verdonk, sociaal werker bij WIJ Heemstede zijn aanspreekpunten vanuit de organiserende organisaties. In Balans wordt bovendien door huisartsen, fysiotherapeuten en oefentherapeuten aanbevolen.

In Balans is een bewezen effectieve groepscursus en bestaat uit 3 bijeenkomsten van elk 2 uur en aansluitend 15 weken trainingsbijeenkomsten, waarvan de eerste en de laatste les elk 1,5 uur duurt en de overige lessen een uur. Kosten zijn € 65,- inclusief cursusboek. Bent u geïnteresseerd? Voor aanmelding kunt u zich opgeven bij de receptie van de Dienstverlening op Plein1, tel: 023-528 8510

Voor verdere informatie en vragen kunt u telefonisch contact opnemen met de receptie van WIJ Heemstede op Plein 1 vragen naar Katinka Verdonk, sociaal werker bij WIJ Heemstede, tel. 023-528 85 10. U kunt ook mailen met katinkaverdonk@wijheemstede.nl

In Balans