HomeNieuwsStap twee, Politiek in Beweging!

Stap twee, Politiek in Beweging!

In de week van 3 t/m 9 september staat de herkansing op de (politieke) agenda. Dan zullen hopelijk nog meer politici aanhaken bij de actie’ Politiek in Beweging’. Dit is een actie van Heemstede & Zandvoort Actief om politici en burgers op een aansprekende en laagdrempelige wijze inzicht te geven in het belang van een gezonde leefstijl, maar ook inzicht in hun eigen leefstijl. Het College van B&W, gemeenteraadsleden en actieve burgers uit Heemstede en Zandvoort worden gevraagd om deel te nemen aan deze actie.

De opdracht
De deelnemers dragen een stappenteller gedurende de week van 3 t/m 9 september, om op deze manier hun dagelijkse stappen te registreren. Er wordt lokaal een overzicht gemaakt van de gemiddelde aantallen stappen per dag per politieke partij. De lokale politici leveren hiermee een lokale Stappen/Beweeg Barometer. Dit is een mooi alternatief voor de reguliere politieke barometer waar we de komende weken mee worden ‘bestookt ‘gedurende de verkiezingen.
Er zal periodiek een gemiddeld stappenaantal per politieke partij gepresenteerd worden in de lokale media. Dit levert veel publiciteit op voor gezonde leefstijl en het wordt in aansprekende vorm gegoten.

Terugblik
De deelnemers ontvingen bij de start van het project in juli een pakket met een brochure over de actie, informatie over hoe ze hun leefstijl/voeding kunnen verbeteren en een stappenteller. Zij hielden vervolgens een week hun stappen bij. Deze eerste ronde nam het voltallige college van Zandvoort, twee raadsleden en drie beleidsmedewerkers uit Zandvoort mee. In Heemstede waren dat drie raadsleden en een topsporter. Maar ook in de gemeente Weerd, Heerlen, Enkhuizen en Woerden, initiatief nemer, werden stappen gezet waardoor er een gezonde strijd ontstond tussen gemeenten.

Het gemiddelde aantal stappen per dag bij alle deelnemers samen bedroeg voor Heemstede 10545 stappen en Zandvoort 10344 stappen. In totaal voldeden drie van de vijftien deelnemers aan de beweegnorm van 30 minuten bewegen per dag of 10.000 stappen per dag. Een uitgebreid overzicht van de resultaten vind u op www.sportserviceheemstedezandvoort.nl

Meedoen
Mocht u als inwoner van Heemstede en/of Zandvoort geïnteresseerd zijn om ook deel te nemen, stuur dan uw naam en adresgegevens naar svanderpol@sportserviceheemstedezandvoort.nl en u ontvangt de deelnemers informatie. De tweede week staat gepland van 3 t/m 9 september.

Stappenteller
Heeft u geen stappenteller? Geen nood, tegenwoordig hebben veel mensen een smartphone. In de appstore van Apple en in de playstore van Android zijn diverse apps te krijgen waarmee u op eenvoudige wijze van uw mobiele telefoon een stappenteller of ‘pedometer’ maakt. In de Apple store kunt u de app ‘pedometer FREE’ downloaden en in de playstore de app ‘walkroid – simple pedometer’. Beide zijn gratis verkrijgbaar. Een simpele stappenmeter is eventueel ook verkrijgbaar bij uw lokale sportzaak.

Meer informatie
Voor meer informatie over de actie politiek in beweging kunt u contact opnemen met Steffen van der Pol