HomeNieuwsSportServiceDesk maakt sportverenigingen sterker

SportServiceDesk maakt sportverenigingen sterker

De website SportServiceDesk.nl is op donderdag 13 september feestelijk gelanceerd. Dit gebeurde tijdens het Europees Kampioenschap Honkbal. Deze nieuwe landelijke website is een samenwerking van provinciale sportorganisaties, verenigd in Sportkracht12. Hierdoor kunnen vrijwilligers van sportverenigingen uit het hele land nu gratis gebruik maken van alle informatie op de SportServiceDesk. Met deze informatie kunnen verenigingen zichzelf versterken en oplossingen vinden voor alle knelpunten die spelen binnen verenigingen. Vanaf nu is de SportServiceDesk de kracht achter elke sportvereniging!

24 uur per dag gratis informatie!
Nederland telt meer dan 29.000 verenigingen. Al deze verenigingen zijn afhankelijk van enthousiaste vrijwilligers, van voorzitter tot jeugdcommissielid. Enthousiasme alleen is in deze moderne tijd echter niet meer genoeg. Sportverenigingen worden uitgedaagd om steeds meer initiatieven te ontplooien om hun maatschappelijke rol en functie te vervullen of te vergroten. Kennis is hierbij onmisbaar.
Op SportServiceDesk.nl vinden vrijwilligers 24 uur per dag praktische informatie over twintig verschillende thema’s zoals ledenbinding, vrijwilligers, jeugd en sponsoring. Dit is gratis, anoniem en zonder inloggen! Zo staan op de site tips om leden te werven en behouden. Ook staan er standaarddocumenten die verenigingen kunnen downloaden en gebruiken, zoals een voorbeeld sponsorcontract.

Samenwerking
De verschillende provinciale sportorganisaties, verenigd in SportKracht12, hebben zich samen sterk gemaakt om kennis landelijk beschikbaar te maken voor alle verenigingen. Provinciale grenzen vormen dus geen belemmering meer. Samen maken de provinciale sportorganisaties verenigingen krachtiger. Ook blijven zij zich provinciaal sterk maken voor sportstimulering in hun eigen provincie. De lancering van de SportServiceDesk is mede mogelijk gemaakt door de Grote Clubactie.

Foto: persfotograaf Rob Jelsma van de KNBSB

Honk- en softballverenigingen hebben primeur dankzij KNBSB
De Koninklijke Nederlandse Baseball- en Softballbond (KNBSB) heeft verenigingsadvies hoog in het vaandel staan. Daarom werkt zij als eerste sportbond samen met de SportServiceDesk. Aangesloten base- en softballverenigingen hebben de primeur om van deze aanvullende vorm van verenigingsondersteuning gebruik te maken. Tijdens de lancering ondertekenden en Hans Meijer, algemeen directeur van de KNBSB en Marina Jansen, directeur van Sportservice Midden Nederland de overeenkomst.

Meer informatiewww.sportservicedesk.nl
Ties ter Horst, coördinator verenigingsadvisering bij Sportservice Midden Nederland. T 030-751 38 64E ties.ter.horst@sportservicemiddennederland.nl