HomeNieuwsSportontbijt in Zandvoort

Sportontbijt in Zandvoort

Van dinsdag 30 oktober tot en met vrijdag 2 november ontbijten ruim 500.000 kinderen samen op zo’n 2.500 basisscholen in het hele land. Bakkers en supermarkten uit de buurt zorgen voor complete ontbijtpakketten met vers brood en divers beleg. De groepen 5 & 6 van de Mariaschool en de Hannieschaftschool uit Zandvoort zullen ook meedoen aan het nationale school(sport)ontbijt. Naast het samen ontbijten leren de kinderen op een leuke manier waarom ontbijten en bewegen zo belangrijk is.

Op vrijdag 2 november zal de gemeenschapsruimte in de Blauwe Tram (LDC) omgetoverd worden tot een grote ontbijthal waarin gezamenlijk wordt ontbeten. De opening zal om 8:30 uur gedaan worden door wethouder Gert Toonen in samenwerking met Mjammie, de mascotte van bakkerij van Vessem & La Patischou. Samen met Mjammie zullen de kinderen daarna hun eerste boterham zo origineel mogelijk beleggen. Voor het kind met de mooist versierde boterham is er na afloop een verrassing. Omdat naast een gezond ontbijt bewegen minstens zo belangrijk is, wordt de ochtend afgesloten met een sportief programma. De kinderen zullen daarbij voetbaltrucjes leren door een echte straatvoetballer, kennismaken met de budosport en zal het straat hockey worden geïntroduceerd. Kortom een leerzame, maar vooral ook gezellige ochtend.

Het sportontbijt wordt mede mogelijk gemaakt door Zandvoort Actief, de gemeente Zandvoort, bakkerij van Vessem & la Patischou, de diëtisten praktijk Pure & Simple , Sportservice Heemstede-Zandvoort, Kids Avenue, Sport-ITT, Versteege wielersport, HEMA, Dansstudio 118, Zandvoortse Bazaar, Blokker, Intertoys , Kaashuis Tromp, Slagerij Horneman en Albert Heijn Zandvoort .