HomeNieuwsSportieve week met Team Sportservice Heemstede-Zandvoort op de Haemstede-Barger

Sportieve week met Team Sportservice Heemstede-Zandvoort op de Haemstede-Barger

Team Sportservice Heemstede-Zandvoort heeft afgelopen week diverse sportactiviteiten op de Haemstede-Barger georganiseerd. Leerlingen uit klas 2 hebben dinsdag 4 juli een les van (S)Cool on Wheels gehad, op donderdag 6 juli heeft klas 1 meegedaan aan een fitheidstest en een clinic slackline gevolgd. De clinicgevers weren hierbij ondersteund door docenten en leerlingen uit klas 3 LO2.

(S)Cool on Wheels
Door deelname aan (S)Cool on Wheels krijgen jongeren een positief beeld van mensen met een handicap en leren zij welke topprestaties zij leveren in het dagelijks leven. John van der Meer heeft de leerlingen op een enthousiaste en intrigerende manier een theorie- en praktijkles gegeven. Iedereen was erg onder de indruk en deed enthousiast mee! Ga voor meer informatie naar Fonds Gehandicaptensport.

Fitheidstest
Op basis van de Eurofittest zijn alle leerlingen uit klas 1 op hun fitheid getest door middel van verschillende onderdelen. Zoals sprongkracht, balans, lenigheid, oog-hand coördinatie, sprinten, armkracht, buikspieren en conditie, Daarnaast hebben zij een vragenlijst ingevuld over hun beweeggedrag. Maar zijn er ook vragen gesteld over hun dagelijkse groente-, fruit- en waterconsumptie. Aan de hand van de gegevens wil Team Sportservice Heemstede-Zandvoort samen met de Haemstede-Barger kijken aan welke aspecten komend schooljaar aandacht wordt geschonken.

Slackline
Door een docent van Slacktivity is er op een leuke manier kennisgemaakt met slacklining, lekker buiten in het park. Slacklinen is een urban sport waarbij je op een strak gespannen band probeert te balanceren. De band is dynamisch en reageert op je beweging. Het is hierdoor mogelijk om verschillende trucs hierop te doen. Het balanceren op een slackline vraagt om concentratie, coördinatie en balans. In eerste instantie vonden de leerlingen het een behoorlijke uitdaging, maar uiteindelijk heeft iedereen een ‘succesje’ gehad! Slacklinen is ook goed in de gymles toe te passen.

Foto’s en filmpjes
Voor foto’s en filmpjes; ga naar of de Facebookpagina Sport Heemstede en volg ons via Twitter Sportservice HeZa voor het laatste nieuws. Vragen? Neem dan contact op Lisette van Dee, 023-5734679