HomeNieuwsSport centraal bij Zandvoortse Sportcafé

Sport centraal bij Zandvoortse Sportcafé

De bekende radioverslaggever Andy Houtkamp van het NOS programma Langs De Lijn presenteerde op vrijdagavond 31 oktober het derde Zandvoorts sportcafé. De avond, die net als eerdere edities live op ZFM te beluisteren was, werd dit jaar in café De Overkant in De Blauwe Tram georganiseerd. Tientallen bezoekers luisterende aandachtig naar de interviews. De organisatie van het Sportcafé was in handen van Sportservice Heemstede-Zandvoort.

Andy Houtkamp toonde zich onder de indruk van de vorderingen die in de Zandvoortse sport worden gemaakt. “Sinds ik hier vier jaar geleden voor het eerst het Sportcafe presenteerde, lijkt het wel of de verenigingen en organisaties de afgelopen steeds dichter naar elkaar zijn toegegroeid. Er zijn verschillende mooie initiatieven ontstaan waarbij goed wordt samengewerkt!”
Gert-Jan Bluijs, die als wethouder in Zandvoort sport in zijn portefeuille heeft, opende het Sportcafe aan tafel met Steffen van der Pol van Sportservice Heemstede-Zandvoort, Floris Goezinne van de Sportraad en Michael Welten namens accommodatiebeheerder SRO. De openingsronde ging voornamelijk over sportaccommodaties in Zandvoort en het belang van sport en bewegen in relatie tot het thema gezondheid.

Na een muzikale onderbreking – de sportieve nummers werden steeds door de tafelgasten aangedragen – was het de beurt aan de gebruikers van de Blauwe Tram om wat over hun verenigingen te vertellen. Zo vertelde Cees Blaas enthousiast over zijn bridgevereniging. Dat multifunctioneel gebruik van de Blauwe Tram tot samenwerking leidt, werd goed naar voren gebracht door OSS voorzitter Marcel van der Boom, die samen met Sportservice het Sportimpuls project Fitte Start op heeft gestart. Elsbeth Mars sloot het blok af namens de bibliotheek met een mooi sportgedicht.

Diëtiste Adele Smit schoof halverwege het programma aan en beantwoorde diverse vragen die ging over sport en voeding. Olympische droom
Het jaarlijkse hoogtepunt voor presentator Houtkamp en de luisteraars is altijd de interviews met sporttalenten. Vier jeugdige talenten vertelden uitgebreid over hun dromen. De 15-jarige Wendy Moore, een groot talent in de dressuursport, legde de lat hoog: “Op termijn hoop ik Olympisch Goud te halen.” Honkballer Nick Keur droomt van een carrière in de Verenigde Staten. IJshockeyster Britt Wortel, die met de jeugd van Oranje uitkomt tegen mannen, hoopt op succes in het Nederlands team en droomt er van te spelen in een echt ijshockeyland. Jesper Keur zou maar wat graag de Tour de France rijden. “En wat nou als het nou allemaal toch niet blijkt te lukken met de topsport carrière?” Vroeg Houtkamp de mondige wielrenner? “Dan wordt ik verslaggever bij NOS Langs de lijn.” reageerde Rasch gevat. “Als je helemaal niks meer kan, kun je dat altijd nog doen ja” reageerde Houtkamp lachend. Waarna hij Rasch, die journalistiek studeert, spontaan uitnodigde een keer een dagje mee te lopen bij de NOS.
Het Sportcafe werd afgesloten met enkele vrijwilligers die in de openbare ruimte in Zandvoort sportactiviteiten organiseren. Zo vertelde Leo Miezenbeek enthousiast over de jaarlijkse ijsbaan, legde Mike Broxterman uit hoe Quatro BT en Sportservice kinderen en ouders trainen in aanloop naar de Circuit Run en vertelde Marcel Schoorl waarom hij het zo belangrijk vindt dat er naast zijn snackbar volop gesport wordt in de voetbalkooi.

Even na 21.00 uur werd het Sportcafe toepasselijk afgesloten met het nummer ‘Stil aan de overkant’, waarmee een einde kwam aan de zeer geslaagde avond in café De Overkant. Wie de uitzending gemist heeft kan deze terugluisteren op www.zfmzandvoort.nl. 

Foto’s Sportcafe 2014