HomeNieuwsPanna-evenementen in Zandvoort wederom zeer geslaagd

Panna-evenementen in Zandvoort wederom zeer geslaagd

Op woensdag 25 juni om 13.00 uur organiseerde Sportservice Heemstede-Zandvoort, de gemeente Zandvoort en Zandvoort Actief voor het derde jaar op rij een groot Panna Knockout toernooi in Zandvoort.

Panna-king van Zandvoort
Basisschool kinderen uit groep 5 t/m 8 konden zich middels voorrondes plaatsen voor het grote eindtoernooi op het Badhuisplein, waar overigens iedereen van 7 t/m 12 jaar welkom was zich ter plaatse in te schrijven. Dit deed de Zandvoortse jeugd massaal. Tientallen kinderen streden, toegejuicht door vrienden, ouders, grootouders en voorbijgangers om de titel ‘Panna-king van Zandvoort’. Na 4 uur één tegen één partijtjes werd Youri Regeer tot winnaar uitgeroepen.

Bij panna voetbal wordt in snelle potjes van drie minuten 1 tegen 1 gespeeld op drie kleine veldjes van 4 bij 6 meter. Wie de meeste doelpunten scoort wint de wedstrijd en gaat door naar de volgende ronde. Maar, boven het scoren van doelpunten staat bij panna het door de benen spelen van de tegenstander. Zo’n klassieke ‘poort’ is het hoogst haalbare en levert direct de overwinning op.

Sportief in alle opzichten!
Sportservice Heemstede-Zandvoort organiseerde de voorrondes samen met de basisscholen uit Zandvoort en een groep enthousiaste Zandvoortse voetbalvrijwilligers. De voorrondes waren na schooltijd, op diverse schoolpleinen in Zandvoort. De winnaars van de voorrondes plaatsten zich voor de finalistenpoule op 25 juni. De andere kinderen moesten op de finaledag hun best doen een plek in de finalistenpoule te veroveren. Tientallen kinderen lieten op het Badhuisplein de mooiste trucjes zien. Regelmatig werd een wedstrijd beslist met een panna. Naast het aanwezige voetbaltalent viel de organisatie op dat de deelnemers zich bijzonder sportief gedroegen.

Mo Boutaka
Als verrassing kwam de Nederlands kampioen Panna KO, Mohammed Boutaka, nog even langs om zijn voetbal kunsten te laten zien en de kinderen nieuwe trucjes aan te leren.

De organisatie kijkt al weer uit naar de volgende editie. De kinderen kunnen ondertussen de vakantie gebruiken om op de pleintjes in Zandvoort te oefenen op de nieuwste voetbaltrucjes. 
 Meer informatie
De foto’s van dit panna-evenementen vind u in ons fotoalbum of de Facebookpagina van Sportservice Heemstede-Zandvoort. Voor meer informatie over Panna voetbal kunt u terecht op www.pannaknockout.com.