HomeNieuwsOranje Nassauschool (ONS) opnieuw Schoolvoetbalkampioen

Oranje Nassauschool (ONS) opnieuw Schoolvoetbalkampioen

Voor de tweede keer op rij is de Oranje Nassauschool (ONS) Schoolvoetbalkampioen van Zandvoort geworden. Na twee dagen in bijzonder koude weersomstandigheden gevoetbald te hebben kwam de school als beste bovendrijven en kregen zij de wisselbokaal uit handen van burgemeester Niek Meijer die de prijzen uitreikte.

Ook dit keer werden de velden van SV Zandvoort gebruikt na toestemming van het nieuwe bestuur. De organisatie hoeft zelfs geen huur te betalen, een mooie geste van SV Zandvoort. ruim honderd basisschoolleerlingen van Zandvoort beleefden weer voor wat de voetbalsport betreft, in combinatie met hun school, het hoogte punt van het jaar. Zowel bij de meisjes als bij de jongens werd er op het scherpste van de schede gevochten voor iedere meter en iedere bal.

Als je een gemiddelde basisschoolleerling vraagt wat hij of zij van school vindt, zal het antwoord meestal “stom” zijn. Als het echter aankomt op sportprestaties, bestaat er geen betere school dan die van hun. Vooral bij de meisjes was de strijd uitermate spannend. Na dag 1 gingen de dames van de Hannie Schaftschool fier aan de leiding maar daar kwam gedurende dag 2 een kentering in. De Nicolaasschool, met in hun gelederen een meisje dat selectie voor de KNVB speelt, stak met kop en schouders boven alle anderen uit. Toch is dat geen vrijbrief om kampioen te worden en zouden zij niet de hoogste trede van het schavot gaan innemen. Die eer was weggelegd voor de ONS. Met één punt verschil mochten zij de wisseltrofee een jaar in hun bezit nemen.

Verrassende winnaar bij de jongens werd de Duinroosschool. Volgens Henk Koning van de organisatie heeft deze school nog nooit het toernooi gewonnen en kon men dus van een primeur spreken. Met slechts één verloren partij en omdat de concurrentie ONS en Mariaschool ook nog eens een keer gelijkspeelden, staken zij met kop en schouders boven de anderen uit.

De beker voor de school die in de combinatie meisjes/jongens het hoogste scoorde ging opnieuw naar de ONS die met kop en schouders boven de andere scholen uitstak. De Sportiviteitsprijs, ter beschikking gesteld door de Zandvoortse Sportraad was verrassend een prooi voor de Nicolaasschool. “Vooral de prestaties van de meisjes zijn daar debet aan”, aldus John Lemmens van de Sportraad die de prijs overhandigde aan de aanvoerders.

De foto’s