HomeNieuwsVerenigingen doen mee aan Nationale Sportweek

Verenigingen doen mee aan Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek 2017 van het NOC*NSF is van 9-17 september. De sportweek heeft als doel sporten en bewegen te promoten en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek valt samen met het moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten; het sportseizoen gaat weer beginnen. Daarom vieren we tijdens de Sportweek in september in heel Nederland de start van het nieuwe sportseizoen. Tijdens de week openen honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties. Sportservice Heemstede-Zandvoort vroeg de Heemsteedse en Zandvoortse verenigingen of ook zij hun vereniging open stellen voor publiek.

Monique Biesot van Healthclub Zandvoort heeft een speciaal kennismakingsrooster gemaakt voor tijdens de sportweek: “Wie bekent is met fitness kan een gratis proefles komen doen, wanneer er geen ervaring is kan dat ook maar dan zorgen wij dat er een trainer klaar staat om te helpen. Aanmelden is een vereiste (info@healthclubzandvoort.nl) i.v.m. een maximaal aantal deelnemers voor de lessen.”

Ook in Heemstede stellen een aantal verenigingen hun lessen open voor geïnteresseerden. Bijvoorbeeld bij tafeltennisvereniging HBC. Jeroen Kuijt: “Wij doen tijdens de Nationale Sportweek als vereniging geen ‘speciale’ dingen naast onze reguliere trainingen, maar natuurlijk is men van harte welkom om vrijblijvend gratis een training bij te wonen!”

Erik Rijsenbrij van Firswave Surfschool sluit met zijn activiteit de sportweek af: “Op 17 september gaan we Nachtsurfen. Het is geschikt voor de jeugd vanaf 12 jaar die al kan surfen.  Je leest er meer over op onze Facebookpagina.”

Ook kennis maken met een sport in Heemstede of Zandvoort? Bezoek dan de websites van de sportverenigingen of doe mee via de JeugdSportPas via www.sportserviceheemstedezandvoort.nl!