HomeNieuwsNuttige thema avond reanimatie voor sportverenigingen

Nuttige thema avond reanimatie voor sportverenigingen

Dinsdag 6 november organiseerde Sportservice Heemstede-Zandvoort in samenwerking met EHBO Heemstede en de gemeente Heemstede een thema avonden voor sportverenigingen uit Heemstede, waar sportvrijwilligers alles te weten kwamen over reanimeren en het gebruik van een AED. Met 12 cursisten van onder meer HBC Tafeltennis, St. Paschalis Baylon, TV Merlenhove, Het Spaarne, Alliance en VEW zat de cursus vol.

In de bestuurskamer van HBC Tafeltennis ging docent Cees Beerthuizen in op het gebruik van een AED. Een automatische externe defibrillator (AED) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon met een circulatiestilstand. De AED dient op een geautomatiseerde manier een elektrische schok toe met als doel een gestoord hartritme te stoppen. Bij diverse verenigingen in Heemstede is een AED te vinden. Veel vrijwilligers van de grotere verenigingen zijn al getraind voor het gebruik van de AED.

Natuurlijk leerden de cursisten ook reanimeren zonder AED.

Op dinsdag 13 november zal een cursusavond sportblessures plaatsvinden, van 20.00-22.00 uur, eveneens op locatie bij één van de deelnemende verenigingen. De meest voorkomende sportblessures worden tijdens deze thema avond behandeld door de instructeur van EHBO Heemstede. Er is nog plaats.
 

Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich kosteloos opgeven bij Hubert Habers van Sportservice Heemstede-Zandvoort, hhabers@sportserviceheemstedezandvoort.nl onder vermelding van de naam, emailadres, vereniging, en of de vrijwilliger(s) aan 1 of beide avonden mee willen doen.