HomeNieuwsMag ik deze GALM+ dans van u?!

Mag ik deze GALM+ dans van u?!

Afgelopen zaterdag is er een nieuw beweegproject gestart: het ‘GALM+-project’. Dit project is aangeboden door de gemeente Heemstede in samenwerking met Sportservice Heemstede-Zandvoort en CASCA en is bedoeld voor inwoners in de leeftijd van 65 – 75 jaar die niet of weinig sporten of lichaamsbeweging hebben. Dit speciale sportstimuleringsproject voor 65-plussers is zaterdag knallend van start gegaan met een fitheidstest, een swingende dansactiviteit, een proefles zwemmen en een vruchtbare MBVO docenten bijeenkomst in de Groenendaal sporthal te Heemstede

Plezier in bewegenOm twaalf uur werd het sportieve bal enthousiast geopend door wethouder Jur Botter die vervolgens de sterren van de hemel danste samen met zeker vijfenzeventig senioren uit Heemstede en omgeving. Dit alles in het kader van de campagne ‘mag ik deze dans van u?!’ een landelijke campagne van Consument en Veiligheid en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Op dat zelfde moment konden senioren ook gratis kennis maken met de activiteit watergymnastiek in zwembad Groenendaal. Kortom, een sportieve dag voor alle senioren in Heemstede!DocentenbijeenkomstAansluitend op de campagne ‘mag ik deze dans van u’ werd er een docentenbijeenkomst georganiseerd door CASCA en Sportservice Heemstede-Zandvoort. Negentien docenten uit het werkveld waren deze middag aanwezig om meer te horen over o.a. de relatie van valpreventie en bewegen. Daarnaast konden de aanwezigen informatie inwinnen bij de vereniging van lesgevers en werden er nieuwe spel ideeën aangereikt.GALM+ fittest en introductieprogrammaIn september ontvingen 1200 Heemsteedse senioren tussen de 65 en 75 jaar een brief waarin ze uitgenodigd werden om mee te doen aan de fitheidstest. Uiteindelijk namen er bijna 100 inactieve senioren deel aan de fittest. Deze test is speciaal voor 65-plussers ontwikkeld en meet onder meer uithoudingsvermogen tijdens het wandelen, lenigheid, handvaardigheid, reactiesnelheid en bloeddruk. Bij de test was ook een arts aanwezig, die medisch advies gaf.
Na de test is de deelnemers een sportprogramma van 12 weken aangeboden. In dit sportprogramma worden elke week op woensdag en vrijdag middag van 13.00-14.00 en van 14:00 – 15:00 uur in de sportzaal van FM Health een uur lang verschillende sport- en spelactiviteiten gegeven door een speciaal opgeleide trainer. Dit zelfde programma word ook op vrijdagmiddag van 11:30 – 13:30 aangeboden in de sportzaal aan de Offenbachlaan. Dit twaalfweekse aanbod kost € 36,- en start op woensdag 16 november.
Mocht de woensdag en vrijdag voor u geen uitkomst bieden dan is er ook nog een mogelijkheid op zaterdag van 9:30 uur – 10:30 uur in de sporthal aan de Offenbachlaan, start 19 november!
Wie wil fitnessen kan terecht op donderdag van 13:30 – 14:30 uur en vrijdag van 13:00 -14:00 uur bij sportschool FM Health aan de Kerklaan in Heemstede. Kortom, voldoende mogelijkheden voor u om alsnog deel te nemen aan dit unieke beweegprogramma. Na het 12-weeks introductieprogramma is er een vervolg mogelijk van 30 weken. Hierna volgt een tweede fittest.Meer informatieIndien u interesse heeft in het introductieprogramma of meer informatie wenst, dan kunt u contact opnemen met Sportservice Heemstede-Zandvoort, Steffen van der Pol, tel. 023-5740116.De foto’s van de GALM+ fittest, de dansactiviteit en het zwemmen.