HomeNieuwsKom naar de scholing Bewegen op recept in Zandvoort!

Kom naar de scholing Bewegen op recept in Zandvoort!

Op maandag 24 september vindt de scholing Bewegen op recept plaats voor verwijzers en sportaanbieders, van 20.00 – 22.00 uur bij Stichting Pluspunt op de Flemingstraat. De meeste mensen weten wel dat bewegen goed voor hun gezondheid is maar velen doen het niet. Als patiënten voor hun gezondheid bij de huisarts of praktijkondersteuner komen dan is een aantal van hen te motiveren om in beweging te komen. Daar ondersteunt deze scholing bij.

In Zandvoort werken de organisaties Team Sportservice, Pluspunt, de Prinsenhof, Kennemerhart en Kenamju samen om, gebruikmakend van Bewegen op recept, mensen structureel in beweging te krijgen. Met het beweegrecept kunnen inactieve mensen een beweegrecept krijgen die past bij hun mogelijkheden en interesse. Om meer mensen hiermee bekend te laten worden bieden we de scholing Bewegen op recept aan voor verwijzers, sportaanbieders en andere geïnteresseerden. U bent hier voor van harte uitgenodigd!

Voor deelnemers zonder beweeg- en/of medisch-fysische achtergrond is er vooraf vanaf 19.15 uur een uitleg over het belang van bewegen en onderscheid tussen diverse vormen van bewegen (wat is matig intensief bewegen, hoe kan ik inschatten wat iemand kan, waar moet ik opletten bij een beweegadvies, etc..).

Meer informatie

Belangrijk is dat zowel verwijzer als sportleider de formule van bewegen op recept begrijpen en samen een goede keten vormen om mensen aan het bewegen te brengen en houden. Daarom organiseren we de scholing over de succesfactoren Bewegen op recept in samenwerking met Simon Ott, interventie-eigenaar van Bewegen op recept bij de sport.

Heeft u interesse? Meld u zich dan aan bij Lisette van Dee, Team Sportservice of Astrid Zoetmulder, Stichting Pluspunt voor maandag 17 september. Er zitten geen kosten verbonden aan deze scholing.

Deze cursus wordt aangeboden in het kader van het samenwerkingsproject Zeker Bewegen in Zandvoort.