HomeNieuwsKickboksles in kader van Sporthackers op Haemstede Barger

Kickboksles in kader van Sporthackers op Haemstede Barger

De gemeente Heemstede en Sportservice Heemstede-Zandvoort willen ook dit schooljaar jongeren meer aan het sporten en bewegen krijgen en houden. Dit doen zij onder andere via het project Sporthackers. Dit schooljaar worden daarom weer leuke en bijzondere sportclinics aangeboden aan de middelbare scholieren in Heemstede en Zandvoort. In november en december stond kickboksen op het programma op het Haemstede Barger in Heemstede.

Sporthackers
Het project Sporthackers geeft de leerlingen de kans om kennis te maken met sporten die zij over het algemeen niet dagelijks zullen beoefenen. De sporten sluiten aan bij de wensen van de scholen en leerlingen. Kickboksen
De kickboksactiviteit stond ook vorig jaar op het programma. “De lessen kickboksen zijn ons vorig jaar en ook nu weer erg bevallen”, aldus Edwin van Waleveld, docent lichamelijke opvoeding op het Haemstede Barger. De lessen werden dit jaar wederom verzorgt door Bart Mooijekind van Barigym, voormalig Nederlands kampioen in het zwaargewicht in Taekwondo. Bij de lessen is niet alleen aandacht voor de sport, maar ook het psychologische aspect. Mooijkind was zelf in zijn jeugd heel verlegen. Dit is helemaal weg dankzij het kickboksen, wat hem veel vertrouwen gaf. Hij probeert als docent de jeugd zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en discipline bij te brengen.