HomeNieuwsKennismakingslessen Walking Football 60+

Kennismakingslessen Walking Football 60+

Voetbal staat bekend als contactsport. Een sport waarbij je continu in beweging bent, vaak rennend over het veld. Er is echter ook een variant van het spel, speciaal voor mensen van 60 jaar en ouder. Altijd al verliefd geweest op het spelletje, of lijkt het u leuk om een nieuwe vorm van bewegen te ontdekken? Doe dan mee aan Walking Football van Sportservice Heemstede-Zandvoort. Er zijn 3 kennismakingslessen op 8, 15 en 22 juni op het plein van de Flemingstraat.

Walking Football is vanuit Engeland komen overwaaien en wint in Nederland aan populariteit. Het is een langzame variant van het voetbal, speciaal voor voetballiefhebbers, mannen en vrouwen, op gevorderde leeftijd. Het openbare speelveld op de Flemingstraat leent zich uitstekend voor het spelen van voetbal. Christopher Manuputty van Sportservice Heemstede-Zandvoort begeleidt het voetbalspel. Hij biedt oefeningen en uiteraard partijspel aan en voorziet de deelnemers van tactische en technische tips. Bij voldoende animo wordt Walking Football een wekelijks terugkerende beweegactiviteit, iedere donderdag vanaf 11.00 uur. Deelname is gratis.

Speciale regels
Walking Football is voetbal met aangepaste regel; sprinten, rennen of joggen alsmede lichamelijk contact is niet toegestaan. Dit betekent dat balvaardigheid en spelinzicht de boventoon voeren in het veld. Er wordt zonder keepers gespeeld en de afmetingen van het veld zijn aangepast. Walking Football kan daardoor worden gespeeld op een speelveld in de wijk.

Gezellig
Naast het sporten is gezelligheid ook belangrijk. Na de activiteit is het mogelijk om bij Pluspunt na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee (is voor eigen rekening). Walking Football is een ideale manier om lekker in beweging te blijven, maar ook hartstikke leuk, sociaal en gezond.

Deze beweegactiviteit is in het kader van het sportimpuls Zeker Bewegen in Zandvoort. Dit is een sportstimuleringsproject voor iedereen ouder dan 60 uit Zandvoort die meer in beweging wil komen. In de toekomst wil Sportservice Heemstede-Zandvoort in samenwerking met SV Zandvoort een team op de vereniging starten.

Meer informatie Walking Football
Volg ons op Facebook en Twitter via Sport Heemstede-Zandvoort. Voor vragen bel naar 023 – 5734679 of mail naar Christopher Manuputty.