HomeNieuwsKennismaking met zumba en kickboksen op Haemstede Barger

Kennismaking met zumba en kickboksen op Haemstede Barger

De gemeente Heemstede en Sportservice Heemstede-Zandvoort brengen ook dit schooljaar jongeren meer aan het sporten en bewegen. Dit doen zij onder andere via het project Sporthackers. Ook dit schooljaar worden daarom leuke sportclinics aangeboden aan de middelbare scholieren in Heemstede. De afgelopen weken stonden op het Haemstede Barger basketbal, zumba en kickboksen op het programma.

Basketbal met oud-international Henk Pieterse
In november en december konden 400 leerlingen van het Haemstede Barger en het Hageveld College kennismaken met de basketbal-show van Henk Pieterse. Met een bal, muziek en een onuitputtelijke dosis positieve energie verzorgt Pieterse niet alleen een leuke clinic maar behandelt hij ook het onderwerp pesten. De jongeren reageerden allemaal erg enthousiast op de gastclinic.

Zumba
Zumba-docente Wanda Imthorn heeft minstens zo’n onuitputtelijke dosis positieve energie als Pieterse. Hiermee kreeg zij op dinsdag 10 december 90 leerlingen in beweging op de klanken van opzwepende muziek.

Kickboksen
De kickboksactiviteit stond ook dit jaar op het programma. “De lessen kickboksen zijn de afgelopen jaren en ook nu weer erg bevallen”, aldus Edwin van Waleveld, docent lichamelijke opvoeding op het Haemstede Barger. De lessen werden dit jaar wederom verzorgt door Bart Mooijekind van Barigym, voormalig Nederlands kampioen in het zwaargewicht in Taekwondo. Bij de lessen is niet alleen aandacht voor de sport, maar ook het psychologische aspect. Mooijkind was zelf in zijn jeugd heel verlegen. Dit is helemaal weg dankzij het kickboksen, wat hem veel vertrouwen gaf. Hij probeert als docent de jeugd zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en discipline bij te brengen. De afgelopen 4 weken namen elke week 25 leerlingen deel aan de lessen.

Hageveld College
Ook het Hageveld College doet mee aan het Sporthackers project van Sportservice Heemstede-Zandvoort. De leerlingen maakte dankzij Sporthackers de afgelopen maanden kennis met cricket, basketbal en golfsurfen.

De foto’s van de activiteiten zijn terug te vinden in het foto-album.

Sporthackers
Het project Sporthackers geeft de leerlingen de kans om kennis te maken met sporten die zij over het algemeen niet dagelijks zullen beoefenen. De sporten sluiten aan bij de wensen van de scholen en leerlingen. Sportservice Heemstede-Zandvoort vindt het belangrijk dat de Heemsteedse en Zandvoortse verenigingen worden ondersteund. Zij worden dan ook niet vergeten in het Sporthackers project. Het project Sporthackers wordt aangeboden op middelbare scholen. Een aanzienlijk deel van de leerlingen in deze doelgroep beweegt onvoldoende. Door de organisatie van bijzondere clinics laat Sportservice Heemstede-Zandvoort de jongeren ervaren hoe leuk bewegen is.