HomeNieuwsJuni in teken straatvoetbal in Zandvoort

Juni in teken straatvoetbal in Zandvoort

Op woensdag 26 juni om 13.00 uur organiseren Sportservice Heemstede-Zandvoort, de gemeente Zandvoort en Zandvoort Actief wederom een groot Panna Knockout toernooi in Zandvoort. In het kader van de Brede School kunnen kinderen zich middels voorrondes plaatsen voor het grote eindtoernooi op het Raadhuisplein, waar overigens iedereen van 7 t/m 12 jaar welkom is zich ter plaatse in te schrijven.

Sportservice Heemstede-Zandvoort organiseert de voorrondes samen met de basisscholen uit Zandvoort, Barry Paap en diverse andere Zandvoortse vrijwilligers. De voorrondes zijn na schooltijd, vanaf 15.00 uur. Op 20 juni op het schoolplein van de Maria- en Hannie Schaftschool, op 21 juni op het schoolplein van de Duinroos, Beatrix- Nicolaasschool en op 24 juni op het schoolplein van de Oranje Nassau School.

Panna voetbal
Bij panna voetbal wordt in snelle potjes van drie minuten 1 tegen 1 gespeeld op drie kleine veldjes van 4 bij 6 meter. Wie de meeste doelpunten scoort wint de wedstrijd en gaat door naar de volgende ronde. Maar, boven het scoren van doelpunten staat bij panna het door de benen spelen van de tegenstander. Zo’n klassieke ‘poort’ is het hoogst haalbare en levert direct de overwinning op.

Straatvoetbal
De kinderen die extra willen oefenen voor het panna-toernooi kunnen op 22 juni eveneens meedoen aan het straatvoetbaltoernooi in de voetbalkooi bij Snackbar De Oude Halt. Dit toernooi zit al bijna vol, dus meld je snel aan bij de snackbar.