HomeNieuwsJeugd Vakantie Sportweek opnieuw zeer geslaagd

Jeugd Vakantie Sportweek opnieuw zeer geslaagd

In de meivakantie was het weer zover: de derde Jeugd Vakantie Sportweek in Zandvoort! Van 1 t/m 6 mei organiseerden Sportservice Heemstede-Zandvoort en de gemeente Zandvoort in samenwerking met verschillende Zandvoortse verenigingen en andere sportaanbieders elke dag leuke sportcursussen. Kinderen uit groep 4 t/m 8 konden zich hier voor inschrijven. Dit deden zij massaal. Zo’n 150 kinderen zorgden voor meer dan 200 deelnames aan de activiteiten. Vrijwel alle sporten zaten vol.

Voetbal en atletiek populairHet aanbod tijdens de Jeugd Vakantie Sportweek bestond uit maarliefst 10 sportcursussen. Voor een ieder was er wat wils! Het voetballen was zoals altijd weer zeer in trek, met meer dan 40 deelnemende kinderen. Ook voor atletiek was veel animo. Zo’n 25 kinderen en minstens zoveel ouders langs de lijn genoten van het prachtige weer en de leuke clinic op het grasveld van het Wim Gertenbach College, dat opnieuw haar medewerking verleende aan de Jeugd Vakantie Sportweek. Ook de badmintoncursus viel erg in de smaak. Diverse ouders gaven al aan graag een badminton aanbod voor Zandvoortse jeugd te zien.

De Jeugd Vakantie Sportweek bevat jaarlijks ook enkele originele sporten. Zo werd er dit jaar aan cursus cricket aangeboden. Ook het bowlen was een zeer geslaagde nieuwe activiteit. Op de laatste dag van de Jeugd Vakantie Sportweek werd op het stand van Zandvoort een powerkite clinic aangeboden. Dit leverde spectaculaire actiefoto’s op die, net als de foto’s van alle andere clinics, te bekijken zijn op www.sportserviceheemstedezandvoort.nl.