HomeNieuwsJeugd oefent voor Zandvoort Kids Circuit Run 2014

Jeugd oefent voor Zandvoort Kids Circuit Run 2014

Een groep van 52 basisschool kinderen uit Zandvoort is zich vanaf januari al aan het voorbereiden op de Runnersworld Kids Circuit Run van 30 maart 2014. De groep traint op het schoolplein van de Golf in Zandvoort Noord en in de waterleiding duinen, maar was nu toe aan een grotere uitdaging. Een oefenrun door het dorp! Deze looptrainingen worden georganiseerd door de gemeente Zandvoort in samenwerking met fitfunrun.nl, QuatroBT en Sportservice Heemstede-Zandvoort.

Gedurende acht weken bereiden zij  zich intensief voor op de Kids Circuit Run  die op 30 maart 2014 gehouden zal worden op het circuit. De deelnemers hebben zich de afgelopen periode, onder leiding van FitFunRun en quatroBT, vooral voorbereid op de unieke parcoursomstandigheden. Het bochtige en heuvelachtige circuit van Zandvoort zorgt voor een lastig en uitdagend parcours. De trainers, Desiree Reimerink en Mike Broxter,  hebben dit meegenomen in de looptraining. Afgelopen woensdag was het de beurt aan de kinderen om te laten zien dat ze er klaar voor waren tijdens de oefenrun door het dorp.

Wat een super weer hadden de kinderen tijdens de dorpsrun afgelopen woensdag. Het plein naast het casino was twee uur lang de locatie voor de circuitrun training. De stemming zat er goed in bij jong en oud. Na de op speelde wijze passende warming up ging de dorpsrun van 1.25 km van start.

Voor sommige een makkie voor anderen echt op de tanden bijten… Mooi om te zien dat de volwassenen, die in het eerste uur deels samen met de kinderen aan het trainen zijn voor de 5 km er als vanzelf een ronde bijplakten en enkele kinderen daarbij aanhaakten! Het beoogde effect lijkt te werken; wanneer ouders / opa of oma het goede voorbeeld geven….

In het tweede uur; met wat oudere kinderen, ging dit als bijna vanzelf en deed ongeveer de helft al twee ronden achter elkaar. Aan het einde van ieder uur werd zoals voorgaande trainingen besloten met een spel waar nog veel energie vanaf kwam . De kinderen en volwassenen ( de trainers ook) gingen uiteindelijk met een voldaan gevoel weer naar huis! De trainers zijn benieuwd hoe het over twee weken gaat wanneer ze deze dorpsrun nog een keer herhalen. Dan staat voor iedereen twee of meer keren deze ronde gepland; dat beloofd wat!  Circuitrun kom maar op!! Zandvoort is er klaar voor.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de looptrainingen? Neem dan contact op met Sportservice Heemstede-Zandvoort op tel. 023-5740116 of stuur een mailtje naar svanderpol@sportserviceheemsedezandvoort.nl.