HomeNieuwsInformatiebijeenkomst Zeker Bewegen in Zandvoort

Informatiebijeenkomst Zeker Bewegen in Zandvoort

Dinsdag 12 juni vindt de informatiebijeenkomst ‘Zeker Bewegen in Zandvoort’ van 19.30 – 21.00 uur plaats in de Blauwe Tram. Deze bijeenkomst is voor sportverenigingen en belangstellenden uit Zandvoort. ‘Zeker Bewegen in Zandvoort’ richt zich op meer bewegen voor 65+. Iedereen is welkom!

Graag nodigen wij u uit voor de informatiebijeenkomst ‘Zeker Bewegen in Zandvoort’ op dinsdag 12 juni van 19.30 – 21.00 uur in de Blauwe Tram. In Zandvoort is er voor iedereen de mogelijkheid om te bewegen, van jong tot oud. Team Sportservice Heemstede-Zandvoort voert samen met Kenamju, Pluspunt, De Prinsenhof en Kennemerhart het project ‘Zeker Bewegen in Zandvoort’ uit. Dit project is speciaal gericht op 65+. Tijdens deze informatiebijeenkomst willen wij u informeren over het project en hoe u Bewegen op Recept kunt inzetten of daar een bijdrage aan kunt leveren.

Zeker Bewegen
Zeker Bewegen is een beweegprogramma van de Judo Bond Nederland (JBN), gericht op het verbeteren van de bewegingsvrijheid van senioren. Deelnemers aan Zeker Bewegen hebben na afloop van de interventie een betere lichamelijke conditie, zijn in staat valincidenten te verminderen en de ernst van een val te verkleinen, hebben een groter zelfvertrouwen en zijn daarmee in staat meer en langer deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten. Zeker Bewegen vergroot daarmee de bewegingsvrijheid van senioren.

Bewegen op recept in de Sport
De meeste mensen weten wel dat bewegen goed voor hun gezondheid is maar velen doen het niet. Gezondheids- en ouderenzorg verwijst cliënten naar beweeggroepen met matig intensieve activiteiten waarvan de sportleiders zijn geschoold om de doelgroep te begeleiden. Dankzij dit sportmedisch advies zijn veel mensen te motiveren om te beginnen met bewegen. De aanpak is met name geschikt voor mensen die alleen wil sporten als het aanbod aan bepaalde voorwaarden voldoet; zoals een veilige groep, deskundige begeleiding en dicht in de buurt.

Programma
19.15 uur Inloop
19.30 uur Welkom
19.45 uur Bewegen op Recept
20.15 uur Valpreventie
20.45 uur Zeker bewegen in Zandvoort op uw vereniging
21.00 uur Einde

Voor vragen kunt u contact opnemen met Lisette van Dee, Team Sportservice: 023-5734679.