HomeNieuwsIndoor roeien op vier basisscholen in Heemstede!

Indoor roeien op vier basisscholen in Heemstede!

Onder begeleiding van de vakleerkracht lichamelijke opvoeding en Evert Vogel van Roeivereniging KR&ZV het Spaarne werd er op Voorwegschool, de Evenaar, de Bosch en Hovenschool en de Nicolaasbeetsschool in Heemstede de afgelopen weken actief ‘indoor’ geroeid op zogenaamde ergometers. Vooraf kregen ze een korte instructie van vier enthousiaste studenten van het Hageveld college die in het kader van hun maatschappelijke stage kwamen helpen bij het uitvoeren van deze roei clinics.

In de aanloop naar de vierde periode JeugdSportPas in Heemstede, konden de basisschool kinderen van groep vijf tot en met acht, alvast even proeven aan de roeisport tijdens de reguliere gymles. Uiteraard niet op het water, maar gewoon in de gymzaal. Op zogenaamde ergometers werd er gesnuffeld aan deze relatief onbekende sport. De apparaten die je normaal gesproken alleen in de sportschool tegen komt stonden dit keer uitgestald in de gymzaal van de school. Na een duidelijke uitleg werden de kinderen opgesteld in rijtjes van vijf achter een ergometer en mochten ze 100 meter roeien. Daarna werden de tijden genoteerd en opnieuw ingedeeld, maar dit keer op snelheid. Op deze manier kon er een estafette geroeid worden waarbij de roeiers aan elkaar gewaagd waren.

‘Klaar voor de start, AF!’ klonk het door de gymzaal. De roeiers op de ergometers begonnen als bezetenen te roeien en werden daarbij enthousiast aangemoedigd door hun klasgenoten die op hun beurt het stokje overnamen om de afstand in een zo’n kort mogelijke tijd af te leggen.
‘Wat een energieke sport is dit roeien!’ werd er geroepen door de vakdocent lichamelijke opvoeding. Na afloop kregen de kinderen allemaal een mooie flyer mee met daarop de geroeide tijd en meer informatie over de roeivereniging KR&ZV het Spaarne.
 
Roeien is een leuke en uitdagende sport om in de vrije tijd te beoefenen. Nieuwsgierig naar deze sport? Hou dan de website van de JeugdSportPas in de gaten, binnenkort kun je namelijk inschrijven op een leuke kennismakingsles bij de roeivereniging. Meer informatie over de JeugdSportPas in Heemstede vind je op website 
 
Je kunt natuurlijk ook direct lid worden van de roeivereniging KR&ZV het Spaarne. Meer informatie hierover is te vinden op de website van roeivereniging het Spaarne.