HomeNieuwsIn Balans – over (niet) vallen en opstaan 2019

In Balans – over (niet) vallen en opstaan 2019

In Balans

Op dinsdagmiddag 29 oktober van 14.00 tot 15.30 uur wordt er in De Luifel, Herenweg 96 in Heemstede een informatiebijeenkomst voor de cursus In Balans gehouden.

In Balans is een groepsactiviteit gericht op het voorkomen van valincidenten bij ouderen (65+) door middel van bewustwording van risicofactoren en verbetering van balans, mobiliteit en toename van zelfvertrouwen en ontspanning. Deze informatiebijeenkomst en de cursus zijn tot stand gekomen door een samenwerking tussen WIJ Heemstede op Plein1, GGD Kennemerland en Team Sportservice Heemstede-Zandvoort.

Wie in Balans is, is zekerder van zichzelf. Die vervelende stoeptegels, dat kleine drempeltje, haast hebben, het risico om te vallen is alom aanwezig. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Valongevallen vormen de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Dit vergroot het risico op verlies van zelfredzaamheid, eigen regie en vitaal zelfstandig wonen. Deze middag vertellen Eveline Anthonissen, beweegdocente In Balans, Lisette van Dee, buurtsportcoach Team Sportservice en Katinka Verdonk, sociaal werker bij WIJ Heemstede wat de achtergronden zijn. Verder wordt u geïnformeerd over de cursus In Balans.

De cursus In Balans zelf gaat vrijdagmiddag 15 november om 13.30 uur van start in de Luifel. In Balans is een bewezen effectieve groepscursus en bestaat uit 3 cursusbijeenkomsten van 2 uur en aansluitend 15 weken trainingsbijeenkomsten van een uur. Kosten zijn € 60,- inclusief cursusboek. In Balans wordt bovendien door huisartsen, fysiotherapeuten en oefentherapeuten aanbevolen.

Bent u geïnteresseerd? Kom dan zeker dinsdag 29 oktober naar deze informatiebijeenkomst! Deze bijeenkomst is gratis. Voor meer informatie en vragen kunt u telefonisch contact opnemen met Lisette van Dee, buurtsportcoach Team Sportservice, 023 – 205 55 09 of via de receptie van WIJ Heemstede op Plein 1 vragen naar Katinka Verdonk, sociaal werker bij WIJ Heemstede, tel. 023-528 85 10.