HomeNieuwsHeemsteedse sportverenigingen succesvol in werven vrijwilligers

Heemsteedse sportverenigingen succesvol in werven vrijwilligers

De oplossing voor het vrijwilligerstekort voor sportverenigingen ligt voor het grijpen! Sportservice Heemstede-Zandvoort presenteert donderdag 15 december om 19:30 uur op het sportpark van H.B.C. de succesvolle methode ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ (MVKT). Deze cursus, die dé oplossing voor het vrijwilligerstekort is, wordt door de gemeente Heemstede gratis aangeboden aan al haar verenigingen. Bent u benieuwd hoe u uw vereniging aan een overschot aan vrijwilligers kunt helpen? Meld u dan nu aan! Alle Heemsteedse sportverenigingen zijn deze avond welkom. Succes verzekerd!

Deze methode is inmiddels een uiterst succesvolle werkwijze gebleken. Elke andere vorm van werving moet het afleggen tegen deze persoonlijk getinte en systematische wervingscampagne. Als voorbeeld, in de gemeenten Huizen en Bussum hebben inmiddels 15 verenigingen de cursus gevolgd, hetgeen tot een overweldigend resultaat heeft geleid! Volleybalvereniging Huizen had 25 nieuwe vrijwilligers nodig en na het toepassen van de methode hebben maar liefst 149 leden aangegeven iets te willen doen voor de club!. Ook bij de korfbalvereniging heeft deelname aan de cursus geen windeieren gelegd, namelijk 142 nieuwe vrijwilligers. Bij BV Huizen ’96 hebben zich ruim 50 leden aangemeld als vrijwilliger, kortom fantastisch!

Vrijwilligerswerk is het fundament van de sport. Daarom hebben deze verenigingen al hun leden betrokken bij het initiatief om meer vrijwilligers te werven. Tijdens de vier workshops worden gezamenlijk alle stappen gezet die nodig zijn om succes te hebben met deze aanpak.
De komende maanden krijgt ook uw sportvereniging de mogelijkheid om mee te doen aan deze succesvolle cursus. Doordat de gemeenten Heemstede dit project heeft omarmd, kunnen sportverenigingen aansluiten waar het voor hen het beste uitkomt. De cursus start op 15 december met een introductie avond MVKT op het sportpark van HBC. Dit is de kans om als Heemsteedse sportvereniging het fundament van uw vereniging te verstevigen!
Voor inhoudelijke inlichtingen of aanmelding kunt u contact opnemen met Sportservice Noord-Holland, Niels van Weert, projectleider ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’, tel 023-531 94 75 of mail