HomeNieuwsGymnastiekvereniging OSS brengt kinderen sportief op gewicht!

Gymnastiekvereniging OSS brengt kinderen sportief op gewicht!

De Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht ondersteunt lokale sport- en beweegaanbieders in hun samenwerking met de gezondheidszorg bij de ontwikkeling van sport- en beweegaanbod voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar en jongeren van 12-18 jaar met overgewicht.

In mei heeft gymnastiekvereniging OSS uit Zandvoort een gezamenlijke aanvraag ingediend voor de Sportimpuls 0-4 jaar. Met lokale samenwerkingspartners als de gemeente Zandvoort, Centerparcs Zandvoort, CJG Zandvoort, Sportraad Zandvoort, de opvoedpoli en Sportservice Heemstede-Zandvoort wordt de aanvraag breed gedragen. Maar ook vanuit de omliggende gemeenten krijgen zij steun van gymnastiekvereniging GSV uit Heemstede, SV PAX uit Hoofddorp, de gemeente Heemstede en de Haarlemmermeer.

Zij proberen hiermee aanspraak te maken op budget, beschikbaar gesteld door het Ministerie van VWS, om in drie gemeenten aanbod te realiseren voor de doelgroep 0-4 jaar in samenwerking met de lokale gezondheidszorg. Middels dit aanbod hopen zij deze doelgroep actief te laten sporten bij de verenigingen en het aantal jonge kinderen met overgewicht te beperken. Verder hopen zij dat de vereniging een groei doormaakt en deze in ontwikkeling blijft. Gymnastiekvereniging OSS verwacht eind augustus bericht of hun aanvraag is toegekend.Aanvraagperiode 2014
Ook voor 2014 staat er weer een aanvraagperiode op het programma. Het traject van de Sportimpuls loopt tot en met 2016. Wanneer een aanvraag gehonoreerd wordt, betekend dit dat de vereniging een opstartsubsidie krijgt voor 2 jaar, waarna zij dit traject zelf moeten dragen. Meer informatie over de Sportimpuls is te vinden op www.sportindebuurt.nl.Ook een aanvraag indienen?
Aangezien het schrijven en opzetten van een aanvraag veel tijd in beslag neemt is het belangrijk tijdig te beginnen met de inventarisatie. Wanneer er verenigingen zijn die interesse hebben in het indienen van een aanvraag, neem dan contact op met Sportservice Heemstede-Zandvoort, tel 023-5740116 of stuur een mail naar Steffen van der Pol