HomeNieuwsGeslaagde workshop Sociale Media voor sportverenigingen Zandvoort

Geslaagde workshop Sociale Media voor sportverenigingen Zandvoort

Op 26 oktober stond er voor de Zandvoortse sportverenigingen een leerzame thema-avond op het programma. De gemeente Zandvoort organiseerde in samenwerking met Sportservice Heemstede-Zandvoort een workshop waarin de voordelen van sociale media als Facebook, Hyves en Twitter werden toegelicht. De presentatie was in handen van Mollo Jongbloed van Sport8. De gasten werden verwelkomt in het prachtige nieuwe clubgebouw van de Watersportvereniging Zandvoort.

Facebook, Linkedin, Hyves en Twitter zijn momenteel de meest populaire voorbeelden van sociale media. Op deze sociale media werd dan ook de nadruk gelegd tijdens de workshop. Buiten het feit dat veel mensen sociale media privé inzetten zien ook steeds meer bedrijven, instellingen en verenigingen de meerwaarde voor het inzetten van sociale media.

Zo ook de aanwezige geïnteresseerde verenigingsvertegenwoordigers uit Zandvoort. Een aantal verenigingen, waaronder de Watersportvereniging Zandvoort, maakt al gebruikt van sociale media op hun website. Andere verenigingen willen er in de toekomst graag gebruik van gaan maken.

Tijdens de thema bijeenkomst leerden zij wat sociale media voor hun vereniging kan betekenen en hoe ze deze sociale media het best kunnen inzetten. Aan de orde kwamen vragen als: Wat is de doelstelling van het inzetten van sociale media? Welk sociaal medium kan het beste worden ingezet? Wie gaat dit beheren en welke informatie zal er op worden gezet? Met de nodige theorie in het achterhoofd gaan de aanwezige verenigingen binnenkort de eerste stappen op het gebied van sociale media zetten.

Wilt u meer weten over de activiteiten van Sportservice Heemstede-Zandvoort, bezoek dan de website www.sportserviceheemstedezandvoort.nl, wordt Facebook vriend en volg hen via www.twitter.com/sportservicehz.