HomeNieuwsFithockey, de nieuwe buitensport voor 60+’ers!

Fithockey, de nieuwe buitensport voor 60+’ers!

De behoefte om gezond te blijven en dus een leven lang te sporten neemt toe en het ontmoeten van mensen creëert gezelligheid en nieuwe contacten. Mixed Hockeyclub (MHC) Alliance en Sportservice Heemstede-Zandvoort stimuleren dit dan ook en organiseren op woensdag 9 februari een kennismakingsles Fithockey voor 60+’ers in de Spaarneborch sportzaal. Deze nieuwe sport in Heemstede is bestemd voor mensen waarvoor echt hockey niet (meer) haalbaar is, maar nog wel graag actief willen zijn of worden binnen de hockeysport. Nieuwsgierig? Schrijf dan nu in!

Fithockey is sinds de zomer de naam voor seniorenhockey. In Heemstede stond deze hockey-variant bekend als ‘knotshockey’. Sinds de introductie beoefent een vaste groep 60+’ers deze sport met veel plezier. Elke woensdagochtend hockeyen de senioren onder begeleiding van een docent op de kunstgrasvelden van MHC Alliance aan de Sportparklaan in Heemstede.

Wat is fithockey?Fithockey is een aangepast hockeyspel. Deze manier van hockey spelen is ook een prachtig alternatief voor mensen die wel hockeyervaring hebben, maar door bijvoorbeeld reuma of andere lichamelijke klanten niet (meer) in staat zijn om met het gewone hockey mee te doen. Het spel wordt gespeeld met een grote zachte bal en een met kunstschuim afgewerkte stick. In de zomer word het fithockey bij MHC Alliance beoefend op de kunstgrasvelden, gedurende de winter maanden worden de lessen aangeboden in de zaal.

Introductieles fithockeyOp woensdagochtend 9 februari is er de mogelijkheid voor 60+’ers om kosteloos kennis te maken met deze nieuwe en aantrekkelijke hockey-variant in Heemstede. De Spaarneborchsportzaal, offenbachlaan 1, zal vanaf 10:30 uur toegankelijk zijn voor het publiek. De training duurt een uurtje waarna de groep gezamenlijk de training afsluit onder het genot van een kopje koffie.

AanmeldenBent u geïnteresseerd in deelname aan de fithockey activiteit op woensdagochtend 9 februari, neem dan contact op met Sportservice Heemstede-Zandvoort, tel. 023-5740116 of gebruik onderstaand inschrijfformulier.