HomeNieuwsElke stap telt! Laatste zondag van de maand de 10.000 stappen wandeling in Heemstede

Elke stap telt! Laatste zondag van de maand de 10.000 stappen wandeling in Heemstede

Elke laatste zondag van de maand gaat een groep Heemstedenaren met elkaar wandelen in het kader van 10.000 stappen. De wandeling start om 10.00 uur vanaf een vaste locatie en is voor iedereen vrij toegankelijk. Onderzoek wijst uit dat 10.000 stappen per dag zetten hetzelfde positieve effect op je gezondheid heeft als elke dag een half uur extra bewegen.

Stappen is een heel laagdrempelige en goedkope vorm van bewegen. Een eenvoudige manier om dag in dag uit meer te bewegen is meer stappen zetten. Stappen kan je overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen (verkeer), in je vrije tijd, maar ook een keer in de maand op zondag met een leuke groep mensen in Heemstede! De wandeling staat oorspronkelijk in het teken van 10.000 stappen, en dat is niet zomaar; Om gezond te leven, zou een volwassene dagelijks 10.000 stappen moeten zetten. Een mens zet gemiddeld 6.000 stappen per dag. De 4.000 extra stappen komen ongeveer overeen met een half uurtje stevig wandelen. Met deze wandeling worden de deelnemers gestimuleerd dagelijks voldoende te bewegen.

Al enige jaren wordt in Heemstede de 10.000 stappenwandeling georganiseerd, deze is opgezet door Team Sportservice Heemstede-Zandvoort en is al een aantal jaren onder de begeleiding van een vrijwilliger. De wandeling wordt op dit moment al anderhalf jaar geleid door Ellen Zwarter. De groep functioneert volledig zelfstandig; Enthousiaste wandelaars zoeken met elkaar eens in de maand de leukste wandelingen uit in en rond Heemstede en gaan dan met elkaar op pad. De groep bestaat uit 10 tot 15 mensen en de wandelingen vinden iedere laatste zondag van de maand plaats.

  • Duur: 1,5 tot 2 uur. Iedereen is welkom, aanmelden hoeft niet
    en er zijn geen kosten aan deze wandelingen verbonden!
  • Van januari t/m juli wordt gestart vanaf het Sportplaza in de Sportparklaan. Vanaf augustus t/m december is de start vanaf de achterkant van station Heemstede-Aerdenhout.
  • Voor informatie kunt u bellen met Ellen Zwarter: 06-45344593 of contact opnemen met de buurtsportcoach van Team Sportservice, Lisette van Dee, 023-2055509