HomeNieuwsDrukbezochte GALM+ Fittest in Heemstede

Drukbezochte GALM+ Fittest in Heemstede

In vervolg op een succesvol sport- en beweegproject dat de afgelopen drie jaar in Heemstede heeft plaatsgevonden voor 55-plussers, is zaterdag 23 oktober een nieuw beweegproject gestart: het ‘GALM+-project’. Dit project is aangeboden door de gemeente Heemstede in samenwerking met Sportservice Heemstede-Zandvoort en is bedoeld voor inwoners in de leeftijd van 65 – 75 jaar die niet of weinig sporten of lichaamsbeweging hebben. Daarnaast zijn ook personen die onlangs 55 jaar zijn geworden en weinig bewegen, uitgenodigd om deel te nemen. Dit speciale sportstimuleringsproject voor 65-plussers is zaterdag van start gegaan met een fitheidstest in de Groenendaal Sporthal te Heemstede.

In september ontvingen 1200 Heemsteedse senioren tussen de 65 en 75 jaar een brief waarin ze uitgenodigd werden om mee te doen aan de fitheidstest. Uiteindelijk namen er bijna 150 inactieve senioren deel aan de fittest. Deze test is speciaal voor 65-plussers ontwikkeld en meet onder meer uithoudingsvermogen tijdens het wandelen, lenigheid, handvaardigheid, reactiesnelheid en bloeddruk. Bij de test was ook een diëtiste aanwezig en een arts, die medisch advies gaf.

Na de test is de deelnemers een sportprogramma van 12 weken aangeboden. In dit sportprogramma worden elke week op woensdagmiddag van 13.00-14.00 en van 14:00 – 15:00 uur in de sportzaal van FM Health een uur lang verschillende sport- en spelactiviteiten gegeven door een speciaal opgeleide trainer. Dit zelfde programma word ook op woensdagavond van 19:00 – 20:00 en van 20:00 – 21:00 uur aangeboden in de sportzaal van basisschool de Evenaar. Dit twaalfweekse aanbod kost € 36,- en start op woensdag 17 november.

Mocht de woensdag voor u geen uitkomst bieden dan is er ook nog een mogelijkheid op zaterdag van 9:30 uur – 10:30 uur in de sporthal aan de Offenbachlaan, start 20 november!
Wie wil fitnessen kan terecht op woensdag van 14:00 – 15:00 uur bij sportschool FM Health aan de kerklaan in Heemstede. Kortom, voldoende mogelijkheden voor u om alsnog deel te nemen aan dit unieke beweegprogramma. Na het 12-weeks introductieprogramma is er een vervolg mogelijk van 30 weken. Hierna volgt een tweede fittest.
Indien u interesse heeft in het vervolgprogramma of meer informatie wenst, dan kunt u contact opnemen met Sportservice Heemstede-Zandvoort, Steffen van der Pol , tel. 023-5740116. Foto’s GALM+ fittest in Heemstede