HomeNieuwsDrukbezocht 2e sportcafe in Zandvoort

Drukbezocht 2e sportcafe in Zandvoort

Wie deze week de samenvatting van Barcelona-Real Madrid op de TV bekeek herkende wellicht de stem van verslaggever Andy Houtkamp. Houtkamp was 29 april de presentator van het 2e Zandvoortse Sportcafe in een drukbezochte Mango’s Beach Bar.

De avond, die net als vorig jaar weer live op ZFM te beluisteren was, vormde de start van de Jeugd Vakantie Sportweek in Zandvoort. De organisatie van het Sportcafé was in handen van Sportservice Heemstede-Zandvoort.

Gert Toonen (wethouder sport), Steffen van der Pol (Hoofd Sportservice Heemstede-Zandvoort) en Leo Steegman (Sportraad) openden de avond met een gesprek over de sport in Zandvoort. Toonen ging onder meer in op de tennissport, die in Zandvoort op topniveau wordt beoefend. De Zandvoortse sporttalenten Jade Oord (paardrijden), Imke van der Aar (badminton), Kelly Steen (voetbal) en Tallon Griekspoor (tennis) kwamen aan het woord over hun prestaties, ambities en plezier in de sport. Gedroomd werd er over de Olympische Spelen in 2028, die mogelijk in eigen land worden georganiseerd. Trainer Hans Schmidt van TC Zandvoort was present in het verenigingsblok, samen met Ben Weijers die inging op de open dag van het Duikteam Zandvoort, en Joke van Soest (ZSC ’04 Honk-softbal).

Ook de ouderensport kreeg dit jaar weer aandacht. Kenamju heeft een speciaal fitnessaanbod voor 55+’ers: Keepfit. Marcel van Rhee vertelde hier over. Elly de Jong is docent sport en spel van het GALM+ project. Elke vrijdagavond sporten er zo’n 25 Zandvoortse 55+’ers onder haar leiding in de gymzaal van de Oranje Nassau School. Jeanette Schreuder is werkzaam is als bewegingsagoog bij Nieuw Unicum. Zij verzorgt onder meer lessen watergymnstiek.

Aandacht was er ook voor de Jeugd Vakantie Sportweek. Mark Rasch (Versteege Wielersport) vertelde over de mountainbike clinic op het nieuwe parcours rondom het circuit. De vorige editie leverde hem een structurele jeugdgroep mountainbikers op. Hubert Habers (Sportservice Heemstede-Zandvoort) ging in op de andere sporten die tijdens de meivakantie worden aangeboden aan de Zandvoortse basisscholieren uit groep 4 t/m 8. De Jeugd Vakantie Sportweek is nu al een succes, bijna alle sporten zitten vol. Sjoerd en Timo de Reus schoven aan om in te gaan op het Sportkamp dat zij in juli organiseren. De eerste aanmeldingen zijn reeds binnen.

De gezellige avond was voor alle sportliefhebbers gratis bij te wonen. Zo’n 50 personen bezochten Mango’s.

De foto’s zijn terug te vinden op www.sportserviceheemstedezandvoort.nl. De uitzending is terug te luisteren op www.zfmzandvoort.nl (klik op uitzending gemist, kies als datum 29 april 2011 en luister uur 20 en 21.