HomeNieuwsDoe mee met het gratis Pannatoernooi op 12 oktober 2019

Doe mee met het gratis Pannatoernooi op 12 oktober 2019

pannatoernooi heemstede

Team Sportservice Heemstede-Zandvoort organiseert in samenwerking met Plexat WIJ Heemstede op zaterdag 12 oktober 2019 een gratis Pannatoernooi in Heemstede. Vanaf 12.30 uur kunnen deelnemers van 13 jaar en ouder zich bij de organisatie aanmelden. Het toernooi, dat gehouden wordt in de Luifel in Heemstede, duurt tot 15.00 uur. Doe mee!

Ben jij 13 jaar of ouder, heb je vet coole dribbel skills en wil jij de pannakoning van Heemstede worden? Zorg dan dat je aanwezig bent op zaterdag 12 oktober 2019 in de Luifel. Vanaf 12.30 uur vinden de voorrondes plaats en kun jij je kwalificeren voor de masterpoule die om 14.30 uur begint. Je mag zo vaak mee doen als je wilt. Voor de winnaar ligt een mooie panna/straatvoetbal klaar waarmee je met iedereen op de speelpleintjes in Heemstede de uitdaging aan kunt gaan!

Panna
In snelle potjes van drie minuten wordt 1 tegen 1 gespeeld op een klein veldje van 4 bij 6 meter. Wie de meeste doelpunten scoort heeft gewonnen. Maar, boven het scoren van doelpunten staat het door de benen spelen van de tegenstander. Zo’n klassieke ‘poort’ is het hoogst haalbare en levert direct de overwinning op. En daar ligt meteen de oorsprong van de naam van de sport. Panna is het Surinaamse woord voor ‘poort’. Daarmee is het behalen van een panna het ultieme doel bij deze razendsnelle vorm van straatvoetbal! Maar panna is meer dan scoren door ‘poorten’ alleen. Het is een sociale sport en draagt bij aan een actieve levensstijl en persoonlijke ontwikkeling. Scoren in alle opzichten dus!

Deelname is op eigen risico, er zitten geen kosten verbonden aan deze activiteit en je hoeft je niet van te voren aan te melden. Neem voor meer informatie contact op met Lisette van Dee, buurtsportcoach Team Sportservice Heemstede-Zandvoort , 023 – 2055509 of Mike Doodeman, jongerenwerker WIJ Heemstede, 023 – 548 38 47 / 06-40 90 93 03. Hou onze social media in de gaten voor de laatste updates.