HomeNieuwsCurling Winterwonderland ‘net wel!’

Curling Winterwonderland ‘net wel!’

Vrijdag 4 januari organiseerde Zandvoort Actief in samenwerking met Sportservice Heemstede-Zandvoort de eerste editie van ‘Curling in Winterwonderland’ voor volwassenen. De Curling wedstrijd werd gehouden op de ijsbaan in het centrum van Zandvoort en werd gewonnen door team ‘Net Niet’

CurlingAls een van de laatste activiteiten tijdens winterwonderland Zandvoort werd er voor volwassenen een echte curling competitie georganiseerd in samenwerking met de landelijke curling bond. Met een rustig muziekje op de achtergrond, warme chocomel en een sfeervol verlichte ijsbaan werd om stipt zeven uur begonnen met de uitleg van deze toch wel heel bijzondere tak van sport. Na twee oefenrondjes om toch een beetje te wennen aan de stenen, 20 kilo per stuk, en de gladde ondergrond, werd al snel gestart met de competitie.

UitslagAan de competitie van afgelopen vrijdag namen vier teams deel. Net Niet, Groentjes, BAS en Jeu de Boules Zandvoort. Gedurende de twee uur durende competitie speelden alle teams tegen elkaar, maar zoals bij elke wedstrijd kan er maar één de winnaar zijn. Team ‘Net niet’  wist het team ‘Groentjes’ in de finale net  WEL  te verslaan. De strijd om de derde en vierde plek ging tussen BAS en Jeu de Boules Zandvoort. Waarbij BAS toch net even sterker bleek! Na de prijsuitreiking werd er gezellig nagepraat en was er  één conclusie duidelijk te horen: volgend jaar moet dit onderdeel zeker terug komen, maar dan met meer teams en verspreid over meerdere dagen! De curling bond reageerde enthousiast op dit idee. Nu maar hopen op een extra koude winter eind 2013!

Foto’s
De foto’s van het Curling evenement in Zandvoort staan op www.zandvoort-actief.nl