HomeNieuwsBasketbal, tafeltennis en kickboksen tijdens Sporthackers Heemstede

Basketbal, tafeltennis en kickboksen tijdens Sporthackers Heemstede

De gemeente Heemstede en Sportservice Heemstede-Zandvoort willen ook dit schooljaar jongeren meer aan het sporten en bewegen krijgen en houden. Dit doen zij onder andere via het project Sporthackers. Dit schooljaar worden daarom weer leuke en bijzondere sportclinics aangeboden aan de middelbare scholieren in Heemstede en Zandvoort. Op 21 november stond basketbal en tafeltennis op het programma in Heemstede. Woensdag 23 november start kickboksen.

Sporthackers
Het project Sporthackers geeft de leerlingen de kans om kennis te maken met sporten die zij over het algemeen niet dagelijks zullen beoefenen. De sporten sluiten aan bij de wensen van de scholen en leerlingen. Sportservice Heemstede-Zandvoort vindt het belangrijk dat de Heemsteedse en Zandvoortse verenigingen worden ondersteund. Zij worden dan ook niet vergeten in het Sporthackers project.

Basketbal
Oud-basketbal international Henk Pieterse verzorgde zowel op het Haemstede Barger als op het Hageveld College een spectaculaire basketbalclinic. Met een bal, muziek en een onuitputtelijke dosis positieve energie gaf hij in etappes les aan ruim 200 kinderen.

Pesten
Speciale aandacht tijdens de clinics was er voor het onderwerp pesten. Het verhaal van de boomlange basketballer (2.11 meter) maakte veel indruk op de jongeren in Heemstede. Pieterse ging terug naar zijn eigen jeugd. Het was voor hem zeker geen pretje om zo lang en verschrikkelijk broodmager te zijn.
Het deed hem veel pijn en bracht zijn zelfvertrouwen tot een dieptepunt. “Kinderen zijn keihard onder elkaar en als de leraar op school het niet in de gaten heeft, kan het zelfs desastreuze vormen aannemen. Al dit leed, vooral op scholen en speelplaatsen kan leiden tot een isolement van een kind of nog erger.” ‘Ome Henk’s’ ervaringen als gepeste puber heeft hem bewogen om er iets aan te doen. Hij heeft zich opgeworpen als beschermheer van elk gepest kind in Nederland en zo nodig er buiten.

Na deze serieuze intro werd er gelukkig ook heel veel gelachen tijdens de clinics, die werden afgesloten met een wedstrijdje schieten. De winnaars op beide scholen kregen een mooie  basketbal mee naar huis.

Tafeltennis
In samenwerking met HBC Tafeltennis werd voor de sportklas van het Haemstede Barger een tafeltenniscursus georganiseerd. In drie lessen krijgen de leerlingen van de sportklas de technieken aangeleerd van een docent van HBC.Kickboksen
Woensdag 23 november start op het Haemstede Barger een cursus kickboksen in het kader van het Sporthackers project. Bart Mooijekind van Barigym komt net als vorig jaar langs voor drie leuke lessen voor de sportklas.
De foto’s van beide lessen zijn terug te vinden op www.sportserviceheemstedezandvoort.nl.