HomeNieuws300 Zandvoortse kinderen maken kennis met golf

300 Zandvoortse kinderen maken kennis met golf

De Jeugd- en Ouder SportPas kent ook dit schooljaar weer een afwisselend sportaanbod. Naast de naschoolse sportkennismakingslessen en de bekende schoolsporttoernooien, is er dit schooljaar nog een vernieuwende kennismakingsactiviteit toegevoegd aan het school/sport programma: schoolgolf. Ruim 300 leerlingen van alle basisscholen uit Zandvoort maakten de afgelopen weken kennis met golf, op school en op locatie bij The Dunes/Open Golf Zandvoort.

Plezier
Sportservice Heemstede-Zandvoort bracht de golfvereniging in contact met alle scholen in Zandvoort, die unaniem enthousiast reageerden. De hele maand juni werd uitgetrokken om alle klassen (vanaf groep 3) in actie te krijgen. Een echte golfpro verzorgde bij The Dunes/Open Golf de vele uren golf les, samen met de leerkrachten van de scholen. Vakleerkracht lichamelijke opvoeding Robin van Kooten (Duinroos): “Het is een enorm leuk initiatief, alle kinderen zijn lekker bezig en hebben veel plezier. Het voordeel van golf is dat iedereen op zijn eigen niveau kan meedoen en zichzelf kan verbeteren.”

Aanbod
Nigel Lancaster van The Dunes/Open Golf Zandvoort is blij met het resultaat. “We proberen al langer om een mooie activiteit met de scholen op te zetten. Geweldig dat dit nu gelukt is! Ons doel is om meer Zandvoorters aan het golfen te krijgen, zowel jeugd, als volwassenen. De komende tijd zullen we dus nog een aantal leuke kennismakingsmomenten organiseren, in samenwerking met Sportservice.”