HomeNieuws10.000 stappenwandeling: elke laatste zondag van de maand

10.000 stappenwandeling: elke laatste zondag van de maand

Al enige jaren wordt in Heemstede de 10.000 stappenwandeling georganiseerd door Team Sportservice Heemstede-Zandvoort. De naam ‘10.000 stappen’ is niet zomaar een mooi rond getal. Om gezond te leven zou een volwassene dagelijks 10.000 stappen moeten zetten. De wandeling wordt begeleid door een enthousiaste vrijwilliger, mevrouw Ellen Zwarter-Rol. 

Gezond en gezellig
Mevrouw Rol was eerst een enthousiaste deelnemer aan de wandeling, die gemiddeld zo’n 25 deelnemers trekt. Met veel plezier nam zij dit jaar de organisatie van de wandelingen over van Bas Harmes: “De wandeling is altijd een reuze gezellig gebeuren. Het is bovendien belangrijk om in beweging te zijn! Een mens zet gemiddeld 6.000 stappen per dag. De 4.000 extra stappen komen ongeveer overeen met een half uurtje stevig wandelen. Met de 10.000 stappenwandeling worden de deelnemers gestimuleerd dagelijks voldoende te bewegen. Daarnaast is het natuurlijk een goede manier om te ontspannen van de dagelijkse hectiek. De wandeling is geschikt voor iedereen!”

Nieuw startpunt
De eerste helft van het jaar wordt altijd gestart vanaf sportpark Groenendaal en de tweede helft van het jaar is het startpunt snackbar De Sprinter aan de Zandvoortselaan (achter station Heemstede-Aerdenhout). In 2018 wordt gestart vanaf het sportpark. Mevrouw Zwarter-Rol: “We werken vaak met de door Bas uitgezette GPS wandeltochten, maar de deelnemers mogen ook zelf met routes komen. Zo hebben we laatst een wandeling door Aerdenhout gemaakt, waar één van de deelneemsters was opgegroeid! Zo lukt het om de routes steeds afwisselend te houden.”

Meer informatie
De wandeltochten worden georganiseerd op elke laatste zondag van de maand, van 10.00-11.30 uur. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis! Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Zwarter-Rol via 0645344593.