HomeNieuws10.000 stappen van Zandvoort ook in 2015 actief

10.000 stappen van Zandvoort ook in 2015 actief

Ook in het nieuwe jaar zal maandelijks de 10.000 stappen wandeling door en rond Zandvoort plaatsvinden. Deze wandelingen duren ongeveer 1,5 uur en bedoeld voor iedereen die (meer) wil bewegen. De maandelijkse wandeling word begeleid door Sandra Gorwill-Lissenberg en start om tien uur bij Cafetaria Anytyme de oude halt in Zandvoort.

Op zondagochtend 25 januari 2015 zal de eerste wandeling van het jaar om 10:00 uur starten vanaf Cafetaria Anytyme De Oude Halt op Vondellaan 2.  De wandelingen zullen begeleid worden door Sandra Gorwill-Lissenberg. Zij neemt na twee jaar het stokje over van Barry Paap. Sandra over wandelen: “Wandelen is zowel nuttig als aangenaam en goed voor lichaam en geest.  In Zandvoort hebben we het als wandelaars natuurlijk wel getroffen met de mooie duinen en het strand om ons heen. Het wandelen in groepsverband zorgt er niet alleen voor dat je nieuwe mensen leert kennen maar ook dat de tijd voorbij vliegt.”
 Over 10.000 stappen van ZandvoortDeze wandeling  is een initiatief van Sportservice Heemstede-Zandvoort & Zandvoort Actief. De naam ‘10.000 stappen’ is niet zomaar een mooi rond getal. Om gezond te leven zou een volwassene dagelijks 10.000 stappen moeten zetten. Een mens zet gemiddeld 6.000 stappen per dag. De 4.000 extra stappen komen ongeveer overeen met een half uurtje stevig wandelen. Met deze wandeling worden de deelnemers gestimuleerd dagelijks voldoende te bewegen. Daarnaast is het natuurlijk een goede manier om te ontspannen van de dagelijkse hectiek. De wandeling is geschikt voor iedereen!
 Gratis!
Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.
Doorgaans vindt de wandeling plaats op de laatste zondag van de maand en het startpunt zal vrijwel altijd Cafetaria Anytyme De Oude Halt zijn. 
 WandelkalenderDe maandelijkse wandelingen staan gepland op 25 januari, 15 februari, 22 maart, 26 april, 31 mei, 28 juni, 27 september, 25 oktober, 29 november en 20 december.
 
De agenda voor de 10.000 stappen van Zandvoort is terug te vinden op: Website:           www.sportserviceheemstedezandvoort.nlFacebook:        www.facebook.com/sshz.heemstedezandvoort
 
Heeft u vragen over de wandeling, dan kunt u contact opnemen met Zandvoort Actief, e-mail zandvoortactief@zandvoort.nl of telefonisch 023-5740116