HomeFitheidstest senioren (Heemstede)

Fitheidstest senioren (Heemstede)

Aan de hand van een fitheidstest wordt bekeken hoe de fitheid is van 55+ inwoners, met extra aandacht voor nog zelfstandig wonende 65+’ers. Zij worden via een brief van de gemeente persoonlijk uitgenodigd. Op basis van de resultaten krijgen de deelnemers een beweegadvies op maat, waarmee zij bij een sportaanbieder in Heemstede kunnen werken aan de onderdelen waarop zij een verbeterslag willen maken. Het doel is om tijdens de fitheidstest 175 deelnemers te bereiken. Tijdens de test wordt ontmoeting gestimuleerd, door de deelnemers in groepen te laten deelnemen, niet alleen aan de test, maar ook aan één van de tien beweegactiviteiten die in samenwerking met Heemsteedse verenigingen direct aansluitend aan de test worden aangeboden. Het streven is om minimaal 75 deelnemers te laten deelnemen aan één van deze extra activiteiten. De activiteiten zijn gevarieerd en daardoor geschikt voor vitale ouderen en minder vitale ouderen.

Na de test en het extra aanbod kunnen de deelnemers zich inschrijven voor een vervolgaanbod bij één van de sport- en beweegaanbieders. De deelnemers ontmoeten hier nieuwe mensen en vergroten zo hun sociale netwerk.

Deelname aan de test en activiteiten is laagdrempelig en tegen gereduceerd tarief.

Tijdens de fitheidstest wordt een vragenlijst afgenomen, als behoeftepeiling voor nieuw te introduceren beweegaanbod voor ouderen in Heemstede.