HomeSjors Sportief en Sjors Creatief

Sjors Sportief en Sjors Creatief

Sjors Sportief & Sjors Creatief gaan weer van start in Aalsmeer en Kudelstaart! Dat betekent dat ruim 3.000 kinderen in deze regio de kans krijgen om kennis te maken met jouw aanbod. Tenminste, als je meedoet natuurlijk!

Over Sjors Sportief en Sjors Creatief

Al in ruim 100 gemeenten zorgen Sjors Sportief en Sjors Creatief er elk jaar voor dat basisschoolleerlingen kennismaken met een zo breed mogelijk sport- en cultuuraanbod bij hen in de buurt. Dat is belangrijk, want zo worden ze gestimuleerd om zich verder te ontwikkelen. Maar ook voor jou en je organisatie is dit een kans. De ervaring leert namelijk dat 15% van de kinderen na de kennismaking lid wordt. Het enige wat je hoeft te doen is het volgende:

 • Je gratis aanmelden op Noord-Holland Actief
 • Voeg eenvoudig je activiteit toe onder het project Sjors Sportief
 • De kinderen een te gekke kennismaking bieden!

Uitnodiging Sjors Sportief 2023 – 2024

De planning in Aalsmeer en Kudelstaart

Vanaf nu kun je al jouw activiteiten aanmelden op Noord-Holland Actief. Deze activiteiten mogen het hele schooljaar plaatsvinden; het is aan jou om te bepalen wat het beste uitkomt. Hoe beter je spreidt des te groter de kans op meer deelnemers.

Op 7 juli gaan wij aan de slag met het door jou ingevoerde aanbod. We maken dan een kleurrijk boekje waarin we de activiteiten bundelen. Deze ‘bewaargids’ delen we in September uit aan alle basisschoolleerlingen in Aalsmeer en Kudelstaart. Ook na 7 juli kun je nog activiteiten aanmelden, maar deze worden niet meer opgenomen in het boekje en zijn alleen digitaal zichtbaar.

Op woensdag 20 september 15.00 uur gaat de inschrijving open. Vanaf dat moment kunnen alle kinderen zich inschrijven voor jouw activiteiten.

Doe jij ook mee?

 1. Meld je aan op Noord-Holland Actief. Dit is de plek waar je al je activiteiten aanmeldt. Als je ze voor 7 juli invult, worden ze meegenomen in het boekje, anders staan deze altijd online op de website.
 2. Log in of registreer je op de website. Maak indien nodig een account aan. Je kunt meerdere gebruikers toevoegen aan het
  aanbiedersaccount.
 3. Klik op activiteit toevoegen. Kies altijd voor het juiste project. Is het een sportieve en creatieve activiteit, kies dan voor
  Sjors Sportief of Sjors Creatief.
 4. Voeg een goede foto en promotie tekst toe. Om zo goed mogelijk in het boekje voor de dag te komen, is het leuk om een triggerende promotie tekst te schrijven. Voeg ook een leuke foto toe die een goede indruk geeft van de activiteit en jouw vereniging.
 5. Aantal deelnemers en wachtlijst. Zodra het maximum aantal deelnemers is bereikt kan er niet meer ingeschreven worden.
  Indien gewenst kun je een wachtlijst activeren.
 6. Alle inschrijvingen verlopen digitaal. Voor de succesmeting van het project is het noodzakelijk dat alle inschrijvingen
  via het platform verlopen. Verwijs alle geïnteresseerden naar deze website. Inschrijvingen zijn heel eenvoudig te beheren.
 7. Is het een betaalde activiteit? Betaling gaat via iDeal en wordt 4x per jaar aan jou uitgekeerd.

 

De Spelregels

Jij bepaalt

 • Je bepaalt zelf het aantal proeflessen of trainingen, de datums en tijden (houd wel rekening met schooltijden en vakanties).
 • Je bepaalt zelf hoeveel kinderen mee kunnen doen.
 • Het is natuurlijk prima als kinderen aansluiten bij bestaande groepen, teams of trainingsmomenten.

Meerdere disciplines mag

 • Als je meerdere disciplines aanbiedt, mag je deze als aparte activiteiten aanmelden
 • Hierbij geldt een richtlijn van drie activiteiten welke we in het boekje mee kunnen nemen
 • Je mag het gehele schooljaar activiteiten aanbieden, waarop ook online ingeschreven wordt

Gratis werkt het best

 • De ervaring leert: gratis activiteiten krijgen meer inschrijvingen
 • Een kleine vergoeding vragen mag natuurlijk wel (bijvoorbeeld voor materiaalkosten)
 • Betalingen verlopen via het platform met iDeal.
 • Je krijgt aan het einde van het schooljaar uitgekeerd.

Deadline gemist?

Geen probleem. Je kunt nog steeds aanbod plaatsen op Noord-Holland Actief onder het project Sjors Sportief of Sjors Creatief. We blijven Sjors Sportief en Sjors Creatief het gehele schooljaar onder de aandacht brengen. En daarmee dus ook jouw activiteiten.

Vragen

Heb je vragen neem dan contact op het Esther de Heij via e-mail.