HomeSjors Sportief en Sjors Creatief

Sjors Sportief en Sjors Creatief

Vanaf september start in Aalsmeer en Kudelstaart het project Sjors Sportief en Sjors Creatief. Mis deze kans op het werven van nieuwe leden en eventuele extra inkomsten niet. Kinderen maken op een eenvoudige en laagdrempelige manier kennis met jouw vereniging. En uit de praktijk blijkt, dat maar liefst 15% ook daadwerkelijk lid wordt.  

Dansen, hockey, judo, turnen, boksen etc. Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Aalsmeer en Kudelstaart vanaf 2022 – 2023 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Aan zijn hand kunnen kinderen zich inschrijven voor bijvoorbeeld proeflessen koken, tekenen, schilderen en mozaïek.

Kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief is een initiatief van Team Sportservice Aalsmeer in samenwerking met regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Als Team Sportservice vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden. Alle activiteiten zijn verzameld in een kleurrijk boekje. Deze wordt in september 2022 uitgedeeld aan alle leerlingen in het basisonderwijs.

Kijk hier voor een voorbeeldboekje

Het gebruiksvriendelijke sportplatform Noord-Holland Actief zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Hoe werkt het?

Door mee te doen aan Sjors Sportief/Creatief kunnen kinderen hun talenten verkennen zonder direct lid te worden. Je kunt als sport- of cultuuraanbieder het gehele schooljaar jouw activiteiten promoten door kennismakingactiviteit(en) via Noord-Holland Actief aan te bieden. Kinderen schrijven zich in via de website van Sjors Sportief en Sjors Creatief. Met jouw aangemaakte login op Noord-Holland Actief volg je de inschrijvingen op jouw activiteiten en ontvang je een mail van iedere aanmelding.

  1. Ga naar www.noordhollandactief.nl. Log in met jouw bestaande gegevens of registreer via ‘Registreren Aanbieder’. Vul
    dan jouw algemene gegevens in. Hierna kom je in jouw persoonlijke beheer en kun je direct activiteit(en) toevoegen.
  2. Voer al jouw activiteit(en) in onder het project Sjors Sportief.
  3. Het aantal kennismakingslessen per activiteit mag je zelf bepalen. Wanneer je drie datums per activiteit ingeeft, kunnen de kinderen ook drie keer komen. Heb je meerdere datums waaruit kinderen kunnen kiezen? Voer deze dan in als een nieuwe activiteit. Dit kan eenvoudig met het kopieer-icoontje achter de reeds ingevoerde activiteit. Je past dan enkel de datum(s) en tijd(en) aan.
  4. Leeftijdsgroepen aanmelden. Je maakt een nieuwe activiteit aan voor kinderen van een bepaalde leeftijd. Dit kan ook weer eenvoudig met het kopieericoontje achter de al ingevoerde activiteit, zodat je niet alles opnieuw hoeft in te voeren. Je kunt dan de data en tijden aanpassen en de juiste leeftijdsgroepen aanvinken.
  5. Maak je activiteit persoonlijk. Voeg een leuke foto toe en denk aan een activerende promotietekst over jouw activiteit.

 

Deadline

Op dit moment is het nog niet mogelijk om aan te melden voor het nieuwe schooljaar. Wel kun je nog activiteiten plaatsen voor dit schooljaar. Deze komen dan niet in het boekje, maar zijn wel zichtbaar op de website.

Vragen

Heb je vragen neem dan contact op het Esther de Heij via e-mail.