HomeRegelingen en tegemoetkomingen

Regelingen en tegemoetkomingen

Alle kinderen in Aalsmeer en omstreken moeten kunnen meedoen, niemand buitenspel! Om iedere inwoner van Aalsmeer en omgeving de mogelijkheid te bieden om mee te doen met diverse sport-, beweeg en cultuurprojecten is er het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Ze zijn er voor ouders die langdurig weinig inkomen hebben maar ook voor zzp’ers met te weinig opdrachten of gezinnen die als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebben.

Het is voor kinderen en jongeren enorm belangrijk om mee te kunnen doen. Ze maken nieuwe vrienden, doen vaardigheden op, hebben plezier en meer zelfvertrouwen. Jeugdfonds Sport en Cultuur betaald voor deze gezinnen de contributie en eventueel de benodigde materialen.

Elk kind kan elk jaar kiezen voor een sportieve activiteit en een culturele activiteit. Voor sport is er per kind €225,- per jaar beschikbaar gesteld, dit is inclusief attributen. De attributen kunnen aangeschaft worden bij Twinsport. Is het een sport die boven dit bedrag uit komt, dan vragen wij ouders een bijdrage mee te betalen.

 

Hoe werkt het?

  1. De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit kan iemand van school zijn of een medewerker van Team Sportservice.;
  2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;
  3. Je hoort binnen 3 weken of de aanvraag goedgekeurd is;
  4. Na goedkeuring kun je je kind aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;
  5. Jeugdfonds Sport & CUltuur betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Let op: Er moet ieder jaar een nieuwe aanvraag gedaan worden.

 

Intermediar Team Sportservice

Voor aanvullende vragen over het Jeugdfonds Sport & Cultuur in Aalsmeer neem je contact op met René Romeijn via e-mail.