HomePauzesport

Pauzesport

Je loopt het schoolplein op en je ziet alle kinderen samen spelen, in 1 hoek wordt er een tikspel gespeeld, op het voetbalveld voetballen de kinderen die altijd al voetballen, bij de tafeltennistafel wordt er rondom de tafel gespeeld, aan de andere kant van het schoolplein spelen kinderen het spel van de maand waar ze gezamenlijk werken aan een door de school gekozen thema. Iedereen speelt samen, er zijn geen conflicten, wanneer er een conflict is weten de kinderen hoe ze dit samen kunnen oplossen. Ook het schoolplein daagt uit tot spelen omdat spellen zichtbaar op het schoolplein zijn aangebracht en de kinderen met het materiaal uit de schoolpleinbox kunnen gebruiken om alle spellen die in de bijgeleverde spellenmap staan te kunnen spelen.

Van schoolplein tot speelplein

Pauzesport is een gefaseerd programma dat van uw schoolplein een speelplein maakt en waar kinderen snel tot bewegen komen. Doordat er voor alle leeftijden een aanbod is en er uitdagende spellen met ondersteuning van materialen worden aangeboden zijn alle kinderen bezig met spelen. Met als resultaat minder conflicten, meer beweging en veel plezier. De kinderen komen terug in de klas met nieuwe energie en met een glimlach op hun gezicht.

Pauzesport op jouw school

In grote lijn richt Pauzesport zich op de thema’s samenspelen, meedoen, winst en verlies en gezonde leefstijl. Team Sportservice gaat actief met kinderen aan de slag, waarbij de docenten worden ontlast. Hierbij wordt er gewerkt aan de volgende doelen:

  • Kinderen extra in beweging brengen
  • Werkdrukverlaging docenten/vakleerkrachten
  • Inactieve kinderen laten bewegen
  • Kinderen kennis laten maken met verschillende sporten/spellen
  • Kinderen leren samenspelen
  • Minder conflicten
  • Enthousiaste kinderen op het schoolplein

Meer informatie

Heeft jouw school interesse in Pauzesport? Neem dan contact op met Micha Hoogewoud via e-mail of 06-53129683.