HomeCool 2B Fit; voor een gezonde leefstijl

Cool 2B Fit; voor een gezonde leefstijl

Een sportief en leuk leefstijlprogramma voor kinderen die graag een gezonder gewicht willen, samen met hun ouders/ verzorgers

Wil jij samen met jouw kind op een positieve manier werken aan een gezonde leefstijl? Maak jij je zorgen om het gewicht van je kind? Doe dan mee met Cool 2B Fit. Immers je fit, zelfverzekerd en lekker voelen bereik je niet alleen door gezonde voeding of voldoende bewegen. Het is een combinatie van meerdere factoren. Door het volgen van het programma verlaag je het risico op gezondheidsproblemen nu en in de toekomst. Jouw kind gaat zich fitter voelen, heeft een betere conditie en krijgt meer zelfvertrouwen.

Met dit project creëren wij samen met alle samenwerkingspartners een leefstijlprogramma in Aalsmeer voor kinderen van 6 t/m 13 jaar met overgewicht of obesitas. Voor en met het hele gezin.

Het programma voor kinderen met overgewicht is gericht op herstel van het evenwicht tussen eten en bewegen, waarbij levensstijlverandering en ouderparticipatie centraal staat. Het richt zich op schoolgaande kinderen in de leeftijd tussen zes en dertien jaar, waarbij rekening wordt gehouden met de individuele behoeften van het kind.

Het programma heeft vier pijlers:

  1. Ouderparticipatie
  2. Beweging
  3. Voeding en voedingsgewoonten
  4. Gedragsverandering

Grote kracht van het programma is de deskundige begeleiding van zowel een diëtist, kinderfysiotherapeut en een sportinstructeur. Vanuit de verschillende disciplines worden zowel ouder als kind op een positieve manier begeleid in het traject.

Is jouw kind in de leeftijd van 6 tot 13 jaar en wil je er samen voor gaan? Geef je dan nu op voor het Cool 2B Fit programma. Stuur een mail of meld je aan via de website van Cool 2B Fit