HomeNieuwsLeer, doe en beweeg op Wilde Beestenpad in Aalsmeer

Leer, doe en beweeg op Wilde Beestenpad in Aalsmeer

Hoe oud kan een uil worden? Wat betekenen de stippen op de rug van een lieveheersbeestje? En kun je vliegen als je net zo snel met je armen wappert als een meeuw met zijn vleugels? Drie voorbeelden van vragen die je tegenkomt op het nieuwe Wilde Beestenpad. Afgelopen zondag is deze tijdens het jubileumfeest van Kinderboerderij Boerenvreugd officieel geopend.

Het initiatief van het Wilde Beestenpad is genomen door JOGG regisseur Micha Hoogewoud van Team Sportservice Aalsmeer. JOGG Aalsmeer maakt zich hard om kinderen een gezonde toekomst te bieden. Gezond eten, voldoende beweging en rust. “Daar past zo’n beweegpad natuurlijk perfect bij”, aldus Micha Hoogewoud.

Kinderboerderij

Het idee van een beweegpad is niet nieuw in Nederland, maar wel voor de gemeente Aalsmeer. Het was dus eerst even goed zoeken hoe dit het beste kon worden aangepakt. Belangrijk bij het aanleggen van het beweegpad was een goede locatie binnen de gemeente. Door de contacten met de Kinderboerderij was de locatie eigenlijk snel geregeld. Het begin- en eindpunt van het Wilde Beestenpad is bij de Kinderboerderij Boerenvreugd zodat kinderen (en hun ouders) voor of na het wandelen van het pad ook even de Kinderboerderij kunnen bezoeken.

Financiering

Het Wilde beestenpad is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, al jaren een partner van JOGG Aalsmeer. Via de stichting Zorg en Zekerheid draagt zij bij aan projecten die de samenleving gezonder maken en richt zich hierbij o.a. op preventie en educatie. Casper van den Bergh (divisiemanager bij Zorg en Zekerheid): “Dit Wilde Beestenpad sluit goed aan bij zowel preventie als educatie. In beweging zijn en daarnaast ook nog wat leren. Het is een mooie aanwinst voor de gemeente Aalsmeer!”

Kennis over dieren en natuur

Het Wilde Beestenpad is 2 juli officieel geopend door de kinderburgemeester Stan van Kessel en de burgemeester Gido van Oude Kotte. Wie denkt alles te weten over dieren in de natuur, kan zijn of haar kennis nu testen. Aan het begin van het pad staat een bord met een QR-code die de bezoeker kan scannen om de vragen te lezen. “En…. Vergeet niet de oefeningen, die vind je ook onder de QR –code. Want daar word je lekker fit van!”, drukt Micha Hoogewoud iedereen op het hart.