HomeMeer Vrijwilligers in Kortere Tijd

Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd

Meer vrijwilligers in kortere tijd is voor elke verenigingsbestuurder die een actief vrijwilligersbeleid wil. Dit maakt de organisatie sterker en verbetert de sfeer. Met de methode van Team Sportservice ga je daadwerkelijk en direct tot actie over. Niet alleen, maar samen met de door jou samengestelde werkgroep en de (online) coach. Het resultaat? Geen enkele vrijwilligerstaak blijft onvervuld. Gegarandeerd.

Als de aanpak maar juist is

Een goed vrijwilligersbeleid zorgt ervoor dat de lasten over veel schouders verdeeld worden en vrijwilligers niet overbelast raken en afhaken. Team Sportservice begeleidt jouw vereniging met Meer in Kortere Tijd naar meer vrijwilligers. Ook helpen wij je een actief vrijwilligersbeleid op te stellen. Want 95% van de leden van een vereniging wil wel iets doen. Als de aanpak maar juist is.

Je krijgt beter inzicht in wie jouw vrijwilligers zijn, welke taken zij allemaal vervullen en welke taken onvervuld blijven en wie daar voor geschikt is. Bekijk dit korte filmpje waarin we kort uitleggen hoe de methode werkt.  

Inhoud van Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd

 1. Inventarisatie vrijwilligerstaken en de vacaturelijst maken
  Samen met de (online) coach breng je huidige en de gewenste vrijwilligerstaken in kaart. Alleen dan wordt duidelijk hoe groot het tekort is en welke vrijwilligers er al actief zijn.
 2. Creëer een positief imago
  Voordat de daadwerkelijk wervingsactie wordt gestart is het belangrijk te laten zien wat er allemaal door vrijwilligers wordt gedaan. Door bewustwording te creëren en door het laten zien dat de vereniging vrijwilligers waardeert krijgt het werk een positiever imago.
 3. Wervingsactie aankondigen en potentiële vrijwilligers benaderen
  Wanneer je aan een vrijwilliger vraagt hoe hij/zij ooit vrijwilliger is geworden dan is het antwoord meestal: “Ik ben gevraagd”. De volgende stap is dan ook het bellen of face-to-face aanspreken van potentiële vrijwilligers. Hiervan worden de leden van tevoren op de hoogte gebracht zodat het niet als een complete verrassing komt.
 4. Meteen aan de slag
  Zorg dat de nieuwe vrijwilligers binnen twee weken aan de slag kunnen of kennis hebben gemaakt met elkaar. Dit kan bijvoorbeeld met een welkomstavond. Alle (nieuwe) vrijwilligers maken kennis met elkaar en kunnen geïnstrueerd worden.
 5. Vrijwilligersbeleid
  Om ervoor te zorgen dat de vereniging nooit meer een vrijwilligerstekort heeft is het belangrijk een actief vrijwilligersbeleid op te stellen. Wij helpen je daarom graag, bijvoorbeeld met het opstellen van een vrijwilligersbeleidplan.

Om MVKT uit te kunnen voeren heb je een campagneteam nodig. Deze bestaat uit minimaal 3 leden.

Extra informatie

Wil je een cursus bij jouw op de locatie? Neem dan contact op met ons. Meer vrijwilligers in kortere tijd is onderdeel van onze succesformule Meer in Kortere Tijd, het platform voor jouw verenigingsvraagstukken.

Contactpersoon

Neem bij vragen contact op met Rene Romeijn via e-mail.