HomeKosteloos begeleidingstraject voor een duurzame sportvereniging

Kosteloos begeleidingstraject voor een duurzame sportvereniging

Ben jij eigenaar of beheerder van een sportaccommodatie? Dan heb je vast te maken met hoge energielasten die zwaar op de begroting drukken. Het verduurzamen van jouw accommodatie kan jouw vereniging een flinke besparing opleveren. Het aanschaffen van zonnepanelen, het instaleren van ledverlichting of het nemen van bouwtechnische- of installatietechnische maatregelen zijn slimme investeringen voor de toekomst.

De besparing op de energielasten zorgt voor een directe verbetering van de financiële positie en daarmee de toekomstbestendigheid van jouw vereniging. Een belangrijke reden om hiermee aan de slag te gaan, zeker als de vereniging hard geraakt is door corona.

Sportkracht12 – een samenwerkingsverband van alle 12 provinciale sportorganisaties – bundelt kennis en kracht om iedere sportvereniging in Nederland de helpende hand te bieden in het verduurzamingsproces.

Een aanpak die leidt tot realisatie van duurzame maatregelen

Professionals binnen Sportkracht12 maken gebruik van een beproefde aanpak. Energie besparen of energie opwekken op een sportaccommodatie is op verschillende manieren mogelijk. Welke mogelijkheden voor een accommodatie het meeste rendement opleveren is van diverse factoren afhankelijk. Een energiescan op locatie biedt hierover meer inzicht.

Vanuit dit inzicht wordt een plan van aanpak opgesteld en wordt gekeken naar financieringsmogelijkheden. Het financieren van duurzame maatregelen vormt vaak een struikelblok binnen de sportsector. Er zijn verschillende manieren waarop de benodigde financiering, ook zonder grote voorinvesteringen, rond kan komen. Begeleiding bij het offertetraject, subsidieonderzoek of andere financieringsopties leiden en financieringsplan leiden tot realisatie van duurzame maatregelen. 

Meld je aan voor het gratis begeleidingstraject

Wil je jouw vereniging of stichting direct aanmelden voor een kosteloos begeleidingstraject, inclusief uitvoering van een energiescan op locatie? Vul dan het aanmeldformulier verduurzamen sportaccommodatie in en vergeet niet de optie ‘gratis begeleidingstraject en energiescan’ aan te vinken. Of kijk voor meer informatie op de website www.duurzamesportvereniging.nl.