HomeNieuwsVolwassenen komen in beweging met Lopik Beweegt

Volwassenen komen in beweging met Lopik Beweegt

Enkele tientallen volwassenen en senioren maken deze maand in vijf lessen kennis met een sport- of beweegactiviteit bij hen in de buurt. Ze doen dit in het kader van het project Lopik Beweegt. Voor vijftien euro leren ze de activiteit, de aanbieder en haar leden kennen. Er kon worden gekozen uit veel verschillende activiteiten, zoals bootcamp, conditietraining, MBVO, yoga & feelgoodwandelen en zumba. Vorige week zijn de eerste kennismakingslessen begonnen. Team Sportservice Lopik organiseert Lopik Beweegt met subsidie van de gemeente.

Leuk en sociaal
“Deelnemers kunnen op hun eigen niveau kennismaken met de activiteit. Daar houden de trainers goed rekening mee”, vertelt projectleider Dennis Boele van Team Sportservice Lopik. “Gelukkig kan iedereen daardoor in groepsverband toch op zijn of haar eigen niveau en tempo meedoen. Dit vergroot de kans dat deelnemers langer blijven bewegen, en zich daardoor fitter, gezonder en vitaler blijven voelen.” Wethouder Johan van Everdingen voegt toe: “Bewegen is sowieso goed voor ieder mens. Vooral voor ouderen. Vanuit de gemeente willen we met Lopik Beweegt die gelegenheid bieden. Het is leuk om te bewegen, je ontmoet andere mensen en het is goed voor je gezondheid.”

Geïnteresseerden
Geïnteresseerden die de flyer met het activiteitenoverzicht hebben gemist of geen activiteit konden vinden die in hun agenda paste, kunnen contact opnemen met Team Sportservice Lopik om over een persoonlijke kennismaking met een activiteit te praten. Met vragen kan contact worden opgenomen met Dennis Boele via telefoonnummer 06 81 81 10 09 of e-mailadres dennis.boele@sportserviceprovincieutrecht.nl.