HomeNieuwsVerenigingen geven weer buitenclinics aan basisscholen

Verenigingen geven weer buitenclinics aan basisscholen

Team Sportservice Lopik organiseert normaal gesproken het hele jaar door clinics die sportverenigingen aanbieden aan basisscholen. Dit gebeurt tijdens de gymlessen onder schooltijd. Vanwege de corona-crisis hebben deze clinics net als de scholen zelf maanden stilgelegen. Echter zijn de clinics de laatste weken weer op gang gekomen. En daarin gaan verenigingen creatief te werk. Zo ook volleybalvereniging Bevoc en polsstokverenigingen Jaarsveld en Polsstokkerdam.

Binnensport naar buiten
“Vanwege de corona-maatregelen die nog steeds gelden, mag er niet binnen worden gegymd”, vertelt buurtsportcoach Linda Buitelaar, die als vakleerkracht aan de scholen is verbonden. “Daarom gymmen we een al aantal weken buiten. Dit betekent voor binnensporten niet dat hun activiteit daarom stilligt. Bevoc was zo creatief om clinics te ontwikkelen die op de voetbalvelden gegeven konden worden aan de basisscholen.”

Clinics
Verschillende sportverenigingen werken al enige tijd samen om zoveel mogelijk trainingen door te laten gaan. Ze maken gebruik van elkaars locatie, zodat alle verenigingen buiten kunnen sporten. Voor polsstokverenigingen Jaarsveld en Polsstokkerdam geldt dit niet, omdat zij al een buiten locatie hebben. Maar ook hier moesten maatregelen worden getroffen. De laatste weken werden daar ook de clinics aan de basisscholieren weer aan toegevoegd. “Hier hebben de groepen 7 van acht scholen aan deelgenomen”, vertelt Linda. “Ze oefenden eerst op het droge, voordat ze de grote sprong over het water maakten. Het is fijn dat dit soort clinics weer mogelijk zijn.”