HomeNieuwsTry-outs boccia groot succes: groep in Benschop van start

Try-outs boccia groot succes: groep in Benschop van start

Boccia trainingen bij Omnisport

De door Stichting Omnisport Benschop, Gehandicaptensport Nederland en Team Sportservice Lopik georganiseerde try-outs boccia zijn een groot succes gebleken. Deze try-outs – in respectievelijk Benschop, Vianen en Lopik – waren bestemd voor iedereen die kennis wilde maken met deze mooie paralympische sport. Het enthousiasme onder deelnemers was groot en naar aanleiding daarvan start 14 maart een groep in Benschop. Aanmelden hiervoor kan nog.

Deelnemers aan de try-outs varieerden van 8 tot 80 jaar en waren vol enthousiasme. Één van hen vertelt: “Boccia is voor iedereen toegankelijk. Het is een leuke, leerzame sport die ook nog eens competitief kan worden gespeeld. Veel meer mensen zouden dit moeten proberen en gaan spelen! Omdat ik nog nooit boccia had gespeeld, was het erg prettig om bij de basis te beginnen. Hierdoor kan echt iedereen aan de trainingen meedoen”.

Boccia

Boccia is een Paralympische miksport voor mensen met een motorische beperking. Het doel is blauwe of rode ballen zo dicht mogelijk bij een witte bal te gooien. Ook spelers met onvoldoende gooikracht kunnen dankzij diverse hulpmiddelen boccia spelen. De sport is ontwikkeld voor mensen met Cerebrale Parese, maar wordt op internationaal niveau inmiddels ook gespeeld door mensen met bijvoorbeeld Spina Bifida, spierziekte, dwarslaesie of amputaties. Boccia wordt zowel individueel als in teamverband gespeeld.

Mooie samenwerking met Omnisport Benschop

De wens van Tim van Bezooijen, inwoner van Lopik, gaat in vervulling. Met ingang van 14 maart worden er boccia trainingen aangeboden in Sporthal de Bosrand in Benschop. Tim meldde zich vorig jaar bij buurtsportcoach Dennis Boele van Team Sportservice Lopik. “Hij trainde al eens met het paralympisch boccia team en zocht naar mogelijkheden in zijn eigen omgeving. Hij wilde de sport graag weer oppakken. Omnisport Benschop omarmde het initiatief”, aldus Dennis. ”Zij hebben al aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking en zagen boccia als een mooie aanvulling.” Gehandicaptensport Nederland stelde een trainer en materialen voor de try-out beschikbaar. Het aanbod wordt door de gemeente Lopik ondersteunt via het initiatievenbudget.

Informatie en inschrijven

De geplande data zijn zaterdag:

– 14 maart van 13.30 – 14.30 uur
– 28 maart van 11.30 – 12.30 uur
– 11 april van 11.30 – 12.30 uur
– 2 mei van 11.30 – 12.30 uur
– 16 mei van 11.30 – 12.30 uur
– 30 mei van 11.30 – 12.30 uur

Inschrijven kan bij Marjan Müller via info@omnisportbenschop.nl of telefonisch (06-45430413.) De kosten zijn €3,- per keer.

Adres: Sporthal de Bosrand, Kon. Wilhelminastraat 27A in Benschop