HomeNieuwsTraining Langer Fietsplezier in Benschop

Training Langer Fietsplezier in Benschop

Nederlanders fietsen tot op steeds hogere leeftijd. Om dit leuk en veilig te blijven doen, kunnen 60-plussers uit de gemeente Lopik op 26 september gratis meedoen aan de Training Tips voor Langer Fietsplezier. De gemeente biedt dit aan in samenwerking met de provincie Utrecht en de Fietsersbond. De training is van 9.30 tot 15.30 uur in Dorpshuis XXL in Benschop. Deelnemers nemen hun eigen fiets of e-bike mee. Koffie, thee en lunch worden gratis aangeboden. Klik hier om aan te melden.

“Nederland is een land van fietsers: we fietsen vanaf ons vierde levensjaar tot we soms wel 94 of 95 jaar oud zijn”, vertelt de organisatie. “De fiets is niet alleen een betaalbaar en praktisch vervoermiddel, maar draagt ook bij aan een betere gezondheid, een beter milieu en een stukje zelfstandigheid. Maar bovenal is fietsen een feest, en dat moet het ook blijven.”

Bij deze Training staat alles in het teken van het fietsplezier: de deelnemers komen op hun eigen fiets of e-bike naar Dorpshuis XXL; daar worden zij door fietsdocenten van de Fietsersbond ontvangen met een kopje koffie of thee en daarna wordt hun kennis van het verkeer getest door middel van een verkeersquiz. Op het programma staan verder een fietstocht en een zelftest op een fietsvaardigheidsparcours. De fietsdocenten gaan tussendoor met de deelnemers in gesprek en proberen zoveel mogelijk hun vragen te beantwoorden. Ook geven zij tijdens en na de fietstocht en het fietsparcours tips met betrekking tot de fiets of e-bike (afstelling, comfort), de fietser (zithouding, verkeersgedrag) en het fietsen (bijvoorbeeld in een grotere groep).

Bij de Training draait het ook om de gezelligheid. Naast een fietstocht en enkele koffie/theepauzes is er een gezamenlijke lunch, die door de gemeente wordt aangeboden. Hier kunnen de deelnemers met elkaar in gesprek gaan en eventueel fietsmaatjes ontmoeten.