HomeNieuwsThema-avond: verantwoord alcoholgebruik binnen vereniging

Thema-avond: verantwoord alcoholgebruik binnen vereniging

De baromzet in de sportkantine is voor veel sportclubs een belangrijke bron van inkomsten. We hebben vanuit de sport echter ook de verantwoordelijkheid dat er op een verantwoorde manier met alcohol wordt omgegaan, zeker bij jongeren en in het verkeer.

Vindt u het belangrijk gezamenlijk op te trekken om verantwoord alcoholgebruik binnen de sportvereniging te stimuleren en wilt u reeds opgedane successen binnen uw sportvereniging delen? Of heeft u misschien behoefte aan handvatten om alcoholmisbruik vanuit uw rol verder te beperken ofwel te voorkomen? Meld u dan aan voor de geplande bijeenkomst op maandag 18 juni van 19.00 – 21.30 uur bij Desto (Componistenlaan 1, 3451 SX in Vleuten.

Uit onderzoek blijkt dat er nog veel ruimte is voor verbetering in de naleving van de leeftijdsgrenzen bij het schenken van alcohol in sportkantines. Ook het rijden onder invloed vanuit de sportkantine is een aandachtspunt. Binnen sportverenigingen is het realiseren van verantwoord alcoholgebruik lang niet altijd eenvoudig. Om u hierbij te helpen zijn er interactieve bijeenkomsten ontwikkeld.

Tijdens de bijeenkomst gaan we het gesprek met u aan over het belang van verantwoord alcoholgebruik en de ondersteuning die er beschikbaar is. Daarnaast zal er ruim aandacht worden besteed aan de dilemma’s waar u als bestuurder, barvrijwilliger, trainer-coach en/of ouder mee geconfronteerd wordt en hoe verschillende sportverenigingen hier mee omgaan.

Klik hier voor meer informatie.

Klik hier om in te schrijven.