HomeNieuwsSportinstuif Lopik en Benschop gaat weer van start

Sportinstuif Lopik en Benschop gaat weer van start

Op zaterdag 15 september begint de Nationale Sportweek 2018. Ter ere van het vijftienjarig bestaan is deze editie langer, groter en leuker dan ooit! Het perfecte moment voor Team Sportservice Lopik om weer te starten met de Sportinstuif. Vanaf 19 september zijn leerlingen uit groep 3 t/m 8 op woensdagmiddag van harte welkom in de lokale sporthallen van Lopik en Benschop. Daar kunnen ze onder begeleiding van een buurtsportcoach na schooltijd meedoen aan allerlei sportieve activiteiten.

Meer bewegen voor kinderen van groot belang

Voldoende bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. In Nederland zitten kinderen echter steeds vaker stil. Patrick Hilhorst, regiocoördinator bij Team Sportservice provincie Utrecht, zegt hierover: “Bewegingsarmoede onder kinderen is een steeds groter probleem. Gelukkig is hier veel aandacht voor. Dat zie je bijvoorbeeld aan initiatieven als ikbeweegmee.nl. Onder andere naar aanleiding van deze campagne is recent in de Tweede Kamer weer gesproken over het bewegingsonderwijs. Maar scholen kunnen het niet alleen. Om ervoor te zorgen dat kinderen weer veel actiever worden moeten ook ouders en verzorgers, gemeenten, sportverenigingen en andere partijen hun steentje bijdragen. Team Sportservice organiseert meerdere beweegactiviteiten voor kinderen, waar de sportinstuif in Lopik en Benschop er één van is.”

Gemakkelijk een extra uur bewegen

Volgens buurtsportcoach Linda Buitelaar is er eigenlijk geen makkelijkere en leukere manier voor basisschoolleerlingen om een extra uur te bewegen: “De lokale sporthallen zijn goed te bereiken, de kosten zijn laag en het aanbod varieert. Soms geef ik de lessen zelf, maar ook nodigen we trainers van sportverenigingen uit voor clinics. Zo leren kinderen verschillende sporten kennen en ontdekken ze wat ze leuk vinden. De kans dat ze zich inschrijven bij een vereniging en dus structureel meer gaan sporten neemt hierdoor toe.”

Iedere 1e en 3e woensdag van de maand vindt de Sportinstuif plaats in sporthal de Wiekslag in Lopik en iedere 2e en 4e woensdag van de maand in sporthal de Bosrand in Benschop (met uitzondering van schoolvakanties en feestdagen). Alle leerlingen (groep 3 t/m 8) kunnen tussen 15.00 en 16.00 uur komen sporten. Er wordt uiteraard rekening gehouden met het leeftijdsverschil. Klik hier voor onze volledige activiteitenagenda.