HomeNieuwsKoningsspelen met alle scholen in de gemeente Lopik

Koningsspelen met alle scholen in de gemeente Lopik

Koningsspelen Lopik 2018

Op donderdag 19 en vrijdag 20 april vonden op de sportvelden van SV Lopik de jaarlijkse Koningsspelen plaats. Team Sportservice Lopik organiseerde deze in opdracht van de gemeente. Net als vorig jaar deden alle elf basisscholen uit de gemeente Lopik mee. De deelnemende leerlingen werden school-overstijgend in groepen ingedeeld en leerden zo nieuwe kinderen kennen.

Onderbouw
Op donderdag 19 april was het de beurt aan 485 kinderen uit groep 3, 4 en 5 en enkele groepen 6. De dag werd ‘s ochtends geopend door Linda Buitelaar van Team Sportservice Lopik en wethouder sport Johan van Everdingen. Na het openingspraatje deden de kinderen onder leiding van ExpreZie de officiële dans van de Koningsspelen op het nummer ‘Fitlala’. Daarna volgden de kinderen verschillende sportclinics. Zestien sportaanbieders lieten de kinderen kennismaken met onder meer drumsticks, zumba en beeball.

Bovenbouw
Op vrijdag 20 april was het de beurt aan 468 kinderen uit groep 6, 7 en 8 en enkele groepen 5. Deze dag werd geopend door burgemeester Laurens de Graaf. Na het openingswoord deden de kinderen onder leiding van leerlingen uit groep 7 van de Jan Bunnik de officiële Koningsspelendans en gingen ze naar het eerste onderdeel van de dag. Zij kregen in tegenstelling tot de kinderen van de donderdag een polsstokverspringclinic, badminton en spellen georganiseerd door ROC-studenten van het sportcollege Midden-Nederland.

Foto’s
Mede dankzij het stralende weer, enthousiaste kinderen, trainers en vrijwilligers waren het weer twee geslaagde dagen. Foto’s van de Koningsspelen staan op de Facebook-pagina van Team Sportservice Lopik.