HomeNieuwsKoningsspelen 2024 in Lopik!

Koningsspelen 2024 in Lopik!

Op donderdag 25 en vrijdag 26 april vonden de jaarlijkse Koningsspelen plaats. De kinderen en leerkrachten van alle basisscholen uit de gemeente waren in oranje kleding naar de sportvelden van SV Lopik gekomen. 

Dansend begin van de Koningsspelen

Op donderdag 25 april was het de beurt aan ruim 400 kinderen uit groep 3, 4 en 5. Burgemeester de Graaf en Jessie de kinderburgemeester openden de dag. Na het startschot werd onder leiding van ExpresZie! het officiële dansje van de Koningsspelen ‘Daba Die Daba Daa!’ gedaan. Hierop volgden de kinderen verschillende sport en cultuur clinics. Zestien sportaanbieders lieten de deelnemers kennismaken met onder meer Jiu Jitsu, polsstokverspringen en ritme sessie. 

Twee dagen vol sport & spel

Op vrijdag 26 april mochten ruim 400 kinderen uit groep 6, 7 en 8 de velden op. Deze dag werd geopend door wethouder Gerrit Spelt en de kinderburgemeester Jessie. De leerlingen kregen onder meer een bubbelvoetbal, segway en voetbal clinic voorgeschoteld. Plus van Velzen had voor iedereen (ook op de donderdag) een lekkere krentenbol en een stuk fruit klaar staan. 

En nu? Vakantie!

Het einde van de Koningsspelen, betekent het begin van de meivakantie. Namens alle gymdocenten van Team Sportservice Lopik: een hele fijne vakantie!